Zîmbete, distracție și voie bună de Ziua Familiei la Soroca

0
98

         La 15 mai întreaga comunitate sărbătorește Familia. Un asemenea eveniment a fost marcat și la Soroca, în preajma cetății. O sărbătoare minunată de Ziua Familiei a fost organizată de Direcția Învățământ Soroca, primăria municipiului, Direcția Asistență Socială şi Protecție a Familiei și Consiliul Raional al Părinților.

Copiii, de la pici, până la părinții și bunicii care se mai simt copii în suflet, s-au bucurat din plin de sărbătoare. Cei mici au participat la ștafete sportive, jocuri distractive, desene pe asfalt și face painting.

Sărbătoarea a fost întregită de momente de magie și animatori, care au dăruit copiilor prezenți la sărbătoare, clipe de neuitat, zîmbete, voie bună, distracții și cadouri plăcute.

Momente de bucurie au adus celor prezenți copiii și profesorii de la Centrul de Creaţie pentru Copii și Adolescenți „Speranţa”, Ansamblul de dansuri populare ,,Dumbrăviţa” din satul Voloviţa și profesorii de la Genius Academy Soroca.

Prin astfel de activități realizăm că Ziua Familiei este un bun prilej pentru a încetini ritmul accelerat al vieții şi de a petrece timp cu familiile noastre.

Ziua de 15 mai a fost declarată „Ziua Internațională a Familiei” prin rezoluția adoptată la 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite. Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a promova valorile familiei – egalitatea, dragostea, respectul, împărţirea echitabilă a responsabilităţilor casnice, combaterea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor, copiilor, persoanelor în etate.
În intenția comunității internaționale Ziua Familiei este menită a fi un prilej de sensibilizare a tuturor cetățenilor și autorităților cu privire la problemele cu care se confruntă familia în societatea contemporană, dar și o bună ocazie de a celebra uniunea dintre soț, soție și copii.

PUBLICITATE