„Sunt informat – sunt în siguranță” – o nouă campanie de informare pe teritoriul raionului Ocnița

0
29

În cadrul Campaniei „Sunt informat – sunt în siguranță”, care se desfășoară în perioada 11 mai – 10 iunie curent, pe întreg teritoriul raionului Ocnița, polițiștii au desfășurat mai multe lecții de familiarizare a elevilor cu comportamentul delincvent şi deviant în instituțiile de învățământ, dar și atragerea la răspundere a minorilor și a persoanelor în astfel de cazuri.

Un accent aparte a fost pus pe cultivarea unui comportament corect prin respectarea regulilor de circulație rutieră în rândul minorilor.

Astfel, peste 100 de elevi ai claselor primare și 200 de elevi ai claselor gimnaziale, inclusiv profesori ai Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din orașul Ocnița, au participat la orele informative.

Această Campanie are drept scop familiarizarea copiilor cu privire la cele mai importante reguli de securitate în trafic, deoarece această categorie de participanți la circulație este cel mai des expusă riscului de a deveni victime ale accidentelor rutiere.

Elevii au avut parte de o lecție inedită de educație rutieră în domeniul siguranței personale în stradă, au fost învățați regulile de circulaţie elementare, dar şi cum să se deplaseze pe drumurile publice în calitate de pieton, pasager în autoturism şi în autobuz sau în calitate de biciclişti.

Totodată, dat fiind faptul că până la finele anului școlar au rămas zile numărate elevii au fost informaţi cu privire la măsurile de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării în perioada vacanței, siguranţă în trafic, siguranța în mediul online, siguranţa personală şi prevenirea comportamentului deviant, neadmiterea consumului de alcool precum și a comportamentului antisocial.

Misiunea polițiștilor nu se oprește aici, astfel de lecții urmează să fie desfășurate și în alte instituții de învățământ din raionul Ocnița.

PUBLICITATE