Trei mașini implicate într-un accident, provocat de un șofer fără permis de conducere și în stare de ebrietate

0
206

Un accident cu implicarea a trei automobile a avut loc  pe traseul R-14, între satele Stoicani și Racovăț din raionul Soroca. Accidentul a avut loc astăzi, 23 noiembrie, în jurul orelor 13:40.

Un bărbat de 39 de ani, domiciliat în s. Vărăncău r-nul Soroca, conducînd mijlocul de transport de model Ford Focus, nefiind posesor a permisului de conducere, pe traseul R-14  din direcția sat. Vărăncău r-nul Soroca în direcția mun. Soroca, avînd în calitate de pasageri pe bancheta din spate  pe feciorii săi minori de 4 și 3 ani, aflîndu-se sub influența băuturilor alcoolice test drager 0.81 mg/l,  avînd exces de viteză a ciocnit în partea din spate mijlocul de transport de model Opel Vectra, care se deplasa pe aceeași bandă în aceeași direcție, condus de către un bărbat de 70, dom. în mun. Soroca în urma cărui mijlocul de transport de model Opel Vectra, s-a proiectat în șanțul de scurgere a apelor de pe partea dreaptă a părții carosabile.

După care conducătorul automobilului de model Ford a ieșit pe cotrasens și s-a ciocnit tangențial cu mijlocul de transport de model Mercedes Benz, condus de către un bărbat de 51 de ani, domiciliat în or. Șoldănești, care se afla de unul singur în automobil și se deplasa pe banda destinată sensului opus din direcția mun. Soroca în direcția mun. Chişinău.

   În urma accidentului rutier pasagerii minori din automobilul de model Ford Focus cît și conducătorul acestuia au fost preluați de către un echipaj SAMU și transportați la SR Soroca.

În urma examinării conducătorul automobilului Ford  s-a ales cu fractura coastei fiind externat pentru tratament ambulator, iar pasagerii minori nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ceilalți participanți la accidentul rutier au refuzat de îngrijiri medicale, totodată fiind testați cu aparatul alcoolscopic, s-a constatat că concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat este de 0.00 mg/l.

    Pe cazul dat a fost pornit un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii accidentului rutier.

PUBLICITATE