Peste 13400 de persoane au fost informate despre necesitatea vaccinării contra COVID-19 în cadrul campaniei “Vaccinează –te în satul tău”

0
159


Conform datelor colectate din subdiviziunile teritoriale IGSU, peste 13400 de persoane au fost informate despre importanța și necesitatea vaccinării contra COVID-19 în cadrul campaniei “Vaccinează –te în satul tău”organizată de Ministerul Sănătății al Republicii Moldova. Acțiunile de prevenire au fost desfășurate în perioada 30-31 octombrie de specialiștii IGSU în comun cu alte subdiviziuni din cadrul MAI precum și voluntari.

În cadrul măsurilor de prevenire angajații IGSU au patrulat localitățile și au difuzat mesajul audio prin sistemul sonor instalat pe autospecialele din dotare. Prin mesajul difuzat IGSU a îndemnat populația să se vaccineze împotriva coronavirusului, faptul care contribuie la salvarea vieților omenești și minimalizarea cazurilor de infectare. Totodată, specialiștii instituției au înmânat oamenilor 8842 pliante cu informații despre vaccinurile utilizate pentru imunizarea și efectul acestora în lupta împotriva COVID-19. De asemenea cetățenii au fost rugați să se vaccineze la punctele medicale locale și să respecte normele medico-sanitare prescrise pentru evitarea infectării.

Acțiunile de prevenire au avut loc în raioanele Anenii Noi, Cahul, Briceni, Criuleni, Cimișlia, Drochia, Strășeni, Ungheni, Fălești, Florești, Glodeni, Hâncești, Ialoveni, Leova, Orhei, Sângerei.  În total,  în cadrul activităților de informare a populației au fost  antrenați 116 de angajați din cadrul IGSU cu 29 unități de tehnică cu sisteme de sonorizare. Campania “Vaccinează –te în satul tău” a fost organizată pentru cetățeni din localitățile cu cele mai mici indici de vaccinare cu scopul reducerii cazurilor de infectare cu COVID-19 pentru prevenirea răspândirii pandemiei în Republica Moldova.

PUBLICITATE