Cetățenii îndemnați să se vaccineze în cadrul Campaniei “Vaccinează-te în satul tău!”

0
56

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență alături de Ministerul Sănătății și alte subdiviziuni MAI  participă în cadrul Campaniei naționale cu genericul  “Vaccinează-te în satul tău!”  Măsurile de prevenire sunt desfășurate de salvatorii IGSU în comun cu voluntari în perioada 30-31 octombrie pentru cetățenii din localitățile cu cel mai mic indici de vaccinare.

Astfel, pe parcursul zilelor de weekend peste 120 de angajați  din cadrul IGSU vor ajunge în 29 de localități din raioanle Anenii Noi, Cahul, Briceni, Criuleni, Cimișlia, Drochia, Strășeni, Ungheni, Fălești, Florești, Glodeni, Hâncești, Ialoveni, Leova, Orhei, Sângerei. Aici, angajații Inspectoratului difuzează mesajul audio prin intermediul sistemului sonor al autoapecialelor de intervenție cu îndemnul către oameni să se imunizeze împotriva coronavirusului  în cele mai apropiate punctele de vaccinare cu scopul prevenirii riscului de infectare.

De asemenea, salvatorii distribuie pliante informative despre importanța vaccinării și efeciența vaccinului în lupta cu COVID-19. Totodată, specialiștii IGSU și voluntarii informează cetățenii Republicii că vaccinurile nu sunt periculoase, iar procesul de imunizare contribuie esențial la prevenirea răspândirii infecției în rândul populației precum și la reducerea cazurilor mortale în urma agravărilor grave provocate de coronavirus.

De asemenea, oamenii sunt rugați să respecte măsurile de protecție personală, menționând că vaccinarea și respectarea normelor medico-sanitare prescrise de medici contribuie la minimalizarea cazurilor de infectare.

Totodată, zilnic  IGSU continuă activitățile de prevenire contra COVID-19 în toate regiunile țării cu scopul prevenirii pandemiei. Campania desfășurată are drept  scop informarea populației Republicii Moldova despre importanța și necesitatea vaccinării impotriva COVID-19, faptul care asigură prevenirea răspândirii virusului ucigaș, precum și contribuie la salvarea vieților omenești.

PUBLICITATE