Lucrările de modernizare a infrastructurii turistice la Mănăstirea din Călărășeuca, se apropie de sfârșit

0
328

La Călărășeuca, raionul Ocnița, lucrările de construcție a drumului de acces către Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului”, precum și a infrastructurii turistice în preajma lăcașului de cult se află la etapa de finalizare. Lucrările sunt executate în cadrul unui proiect finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR) și implementat de ADR Nord.

Vineri, 15 octombrie 2021, conducerea ADR Nord și specialiști din cadrul Agenției au verificat progresul lucrărilor de construcție și au constatat că acestea au fost executate în proporție de circa 90%. Împreună cu autoritățile publice locale din Ocnița și alte părți implicate în procesul de implementare a proiectului, reprezentanții ADR Nord au monitorizat mai multe segmente în proces de renovare din traseul ce asigură accesul către lăcașul de cult, precum și șantierul din preajma mănăstirii, unde este construită o stațiune de popas, un grup sanitar și este amenajată o parcare pentru autoturisme.

Până în prezent, în cadrul proiectului a fost asfaltată o porțiune de drum cu o lungime de 4,62 km și, în mare parte, au fost construite trotuare în interiorul satului Călărășeuca, pe ambele părți ale drumului renovat. În prezent, este construit trotuarul în afara satului Călărășeuca, pe partea dreaptă a drumului asfaltat, în sensul de deplasare către lăcașul de cult. Proiectul mai prevede renovarea capitală a două poduri, unul dintre acestea fiind în proces de renovare.

Costul total al proiectului „Modernizarea infrastructurii turistice prin construcția drumului de acces spre Mănăstirea «Adormirea Maicii Domnului» din satul Călărășeuca” constituie 22,48 milioane de lei, solicitați din sursele FNDR. Lucrările de construcție în cadrul acestui proiect au început în noiembrie 2020 și urmează să fie finalizate până la sfârșitul lunii noiembrie 2021.

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Călărășeuca se află în raionul Ocnița, pe malul Nistrului. A fost ctitorită în secolul al XVIII-lea.

PUBLICITATE