PANICĂ LA DROCHIA

0
13514

Panică și nedumerire în rândul drochienilor. În mai multe zone ale orașului, oamenii au văzut niște aparate de zbor care pulberizau ceva. După ce au filmat, imaginile au fost expediate primarului, Nina Cereteu.

”De-asupra orașului și aproape de pământ zboară niște aparate, oamenii mi-au expediat video, acolo se vede cum acestea repartizează ceva în aer, alb. Am contactat reprezentanții ANSA care au confirmat acțiunile de vaccinare a vulpilor dar care nu au fost coordinate cu autoritățile publice locale. Oamenii nu sunt informați și nu doar oamenii dar și autoritățile. Nu sunt coordinate aceste acțiuni, ele prezintă un pericol pentru populație. Acum suntem în perioada cînd copiii merg la școală și în caz că găsesc o astfel de momeală, care seamănă bine cu o ciocolată, o pot confunda. În acest sens a reacționat și Ministerul Sănătății  care spune că de urgență trebuie de adresat la medic.

Potrivit Agenției Naționale pentru siguranța alimentelor din 3 octombrie a demarat campania de vaccinare antirabică a vulpilor în Republica Moldova. Vor fi distribuite momeli vaccinale pe cale aeriană, dar și manuală de colaboratorii ANSA. Momelile sunt distribuite, pe suprafețe întinse, cu excepția suprafețelor zonelor locuite, lacuri, râuri și a drumurilor naționale.Acest program este sprijinit de România și cofinanțat de Uniunea Europeană.O campanie similară a fost desfășurate și în anul precedent.

PUBLICITATE