Patru certificate falsificate la Covid-19, depistate la trecerea frontierei de stat

0
87

Falsuri în două teste RT-PCR și în două certificate de vaccinare antiCovid-19 au fost depistate la trecerea frontierei de stat. Sunt documentați pentru aceste ilegalități doi conaționali, un cetățean ucrainean și un cetățean al Bulgariei.

În punctul de trecere a frontierei Criva au fost identificate semne de falsificare la un test RT-PCR și la un certificat de vaccinare. În ambele cazuri a dat de bănuit polițiștilor de frontieră faptul că blancul nu corespunde unui original, dar și lipsesc informațiile în bazele de date ale autorităților care au eliberat aceste acte. Testul ar fi emis la un laborator din Ucraina pe numele unui cetățean ucrainean, iar certificatul ar fi eliberat în Republica Moldova unui cetățean al Bulgariei.

În punctul de trecere a frontierei Otaci un tânăr din orașul Tiraspol a prezentat certificatul de vaccinare anti Covid-19, care nu figura în baza de date a Centrului de Sănătate din Dubăsari, unde ar fi emis documentul. Mai mult că nici la scanarea acestuia nu a rezultat informațiile despre persoana înscrisă în certificat. 

În punctul de trecere a frontierei Sculeni pentru a fi scutită de autoizolare pe teritoriul R. Moldova, o cetățeancă din orașul Bălți și-a perfectat ilegal un test RT-PCR Covid-19. Ar fi oferit 800 de lei pentru acest document.

Conform procedurilor legale, cele patru documente au fost ridicate, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările. În funcție de rezultatul acestora se va face încadrarea juridică a faptei și atragerea la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

De menționat că de la începutul pandemiei au fost depistate 607 persoane care au prezentat teste RT-PCR Covid-19 falsificate și alte opt persoane – certificate de vaccinare anti Covid-19 contrafăcute.

PUBLICITATE