Mulțumiri și felicitări pentru pedagogi, din partea autorităților din Drochia

0
153

Sărbătoarea profesională a pedagogului, considerată şi Ziua Mondială a Educaţiei, este o combinaţie perfectă între dascăl şi munca sa de a învăţa pe cineva cum să înveţe.

La 5 octombrie, reprezentanţii acestei nobile munci primesc în dar flori şi cuvinte de felicitare nu doar din partea elevilor, dar și a conducerii raionului. În condițiile create de pandemie, în acest an pedagogii din raionul Drochia au fost felicitați într-un mod netradițional. Alexei Vasilean, președintele raionului, însoțit de vicepreședintele Iurie Ostavciuc, au mers în această dimineață la Direcția Educație, pentru a felicita angajații cu ziua profesională, oferind câte o floare și diplomă de recunoștință.

Președintele Alexei Vasilean a menționat că, „Munca realizată de profesori, trebuie apreciată în fiecare zi, nu doar o dată în an, deoarece în spatele fiecărui om, fie el bogat sau sărac, celebru sau modest, se află un dascăl care, a contribuit în mare parte, la temelia personalităţii lui. Or, anume EL, pedagogul, a crescut plugari, zidari, medici, economişti, jurişti etc. Astfel că, fiecare dintre noi îi datorează, cel puțin, un sincer şi respectuos „Mulţumesc!”. În a doua jumătate a zilei conducerea raionului a participat, on-line, la ședința festivă dedicată Zilei Mondiale a Educaţiei.

La activitatea virtuală au participat toate instituțiile de învățământ preuniversitar, precum și cele de educație timpurie. Președintele raionului „a înmânat” diplome de onoare și recunoștință cadrelor didactice din raionul Drochia atât din partea Consiliului raional, precum și din partea Direcției Educație și a Guvernului Republicii Moldova.În semn de profundă gratitudine și înaltă prețuire pentru aportul la formarea valorilor artistice, susținerea tinerilor talente, contribuție la dezvoltarea învățământului artistic drochian și cu prilejul Zilei profesionale, au fost menționate cu diplome Școala de muzică pentru copii din s. Sofia și Școala de arte plastice pentru copii din or. Drochia.

Șirul evenimentelor a finisat cu decernarea diplomelor cadrelor didactice de la Școala de muzică pentru copii din oraș. Alexei Vasilean a transmis profunde mulţumiri tuturor dascălilor implicați în procesul educațional și de instruire din raionul Drochia pentru efortul calificat şi plin de abnegaţie depus la sporirea nivelului de educație a tinerei generații, pentru munca titanică, profesată cu drag și dăruire, pentru perpetua dorință de a semăna în sufletele discipolilor germenele adevărului, respectului și verticalității civice, dorindu-le sănătate şi prosperitate, optimism şi noi realizări fructuoase.

PUBLICITATE