Republica Moldova va avea acces și mai larg pe piața internațională – mai multe poduri rutiere vor fi construite și reabilitate

0
114

Inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului privind construcția podului care va lega Ungheniul din Republica Moldova cu Ungheniul din România, a fost aprobată astăzi în ședința de Guvern de către Cabinetul de miniștri.

Tot în cadrul ședinței a fost aprobată și inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei privind construcția podului rutier transfrontalier peste râul Nistru, la frontiera de stat moldo-ucraineană în zona localităților Cosăuți – Iampol.

De asemenea, a fost aprobat HG care prevede inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind consolidarea podului rutier de frontieră între cele două state, peste râul Prut, între localitățile Giurgiulești (Republica Moldova) și Galați (România).

Acordurile prevăd aspectele tehnice, financiare, juridice și organizatorice referitoare la construirea, exploatarea, întreținerea și repararea podului rutier de frontieră între statele vecine, Ucraina și România.

PUBLICITATE