Grijă față de copii

0
50

E sezonul estival, e timpul când toți copii se  odihnesc  și își doresc o vacanță cât mai plăcută. Pentru copii cea mai atractivă odihnă este bălăceala în bazinile acvatice, nefiind  informați despre pericolele ce pot să-i pască. Pentru a evita aceste pericole la data de 6 august, în incinta Casei de Cultură Dondușeni a fost desfășurată activitatea cu genericul    ,,Acțiuni de promovare  a unui mod corect  de comportament la copii și față de aceșteia  – ,,Manifestă  grija  față de copii”.

Organizator a acestei  activități a fost Inspectoratul de poliție Dondușeni. Scopul activității desfășurate fiind promovarea culturii comportamentului corect la copii și intensificarea activităților în cadrul operațiunei  ,,Grija”.

Reieșind din acest scop au urmat și câteva obiective:

  • Promovarea culturii comportamentului corect  în rândul copiilor și sporirea gradului de informare pentru promovarea  unui comportament  nondelincvent;
  • Informarea societății  asupra riscurilor sezonului estival.

Parteneri ai acestei acțiuni importante au fost pompierii și salvatorii SSE Dondușeni și Biblioteca Publică ,,Ion Druță”, Dondușeni.

 Un discurs interesant în fața publicului a prezentat ofițerii Serviciului Interacțiune Comunitară al Secției Securitate Publică a IP.

În cadrul activității, copiii și adulții au fost informați de polițiști despre consecințele comportamentului delincvent, fiindu-le distribuite pliante informative conform tematicii.  Pompierii și salvatorii le-au vorbit despre pericolul înecului, care îi urmărește atât pe adulți cât și pe minori, în timpul scăldatului în bazinele acvatice, demonstrându-le procedeele de acordare a primului ajutor în caz de înec. Totodată, celor prezenți le-au fost aduse la cunoștință regulile de comportament în timpul scăldatului și aflării în adiacentul bazinelor acvatice.  Participanților le-a fost demonstrat și un spot video despre pericolul înecului și acordarea primului ajutor în caz de înec.

PUBLICITATE