El a fost elevul meu

0
1007

De la o vreme încoace un “zvon” prin Dondușeni, că și-a început activitatea la clinica raională un tânăr medic stomatolog, a bucurat urechea – întinerește orașul nostru.

Un nume cunoscut, amintiri plăcute legate de trecutul lui ca elev alături de colegii săi – responsabil, pașnic, smerit, bine educat. Obișnuiam în timpul orelor de control să urmăresc elevii intuind profesia fiecăruia din ei: Mihai va fi inginer, Ana frizer, Maria vânzător, Alin chirurg?! Dar că vreodată în viață voi avea careva tangențe cu elevii mei nici prin gând nu mi-a trecut…

Au trecut anii și poftim stau în fotoliul cabinetului stomatologic din incinta spitalului Dondușeni față în față cu fostul meu elev…Îmi era neobișnuit și părea că visez, revenindumi la auzul vocii lui blânde care mi-a insuflat încredere “…d-na profesoară totul va fi bine…”, cu adevărat așa a fost. 

Mediul sanitar la un înalt nivel, atitudinea moral profesională corespunzătoare, modalitatea de tratament precaut a pacientului m-au lăsat adânc impresionată.

Sănătoasă să fie mama care v-a născut și educat, doctore. Sunteți bravo și așteptat de bolnavii care fac rânduri-cozi la ușă.

…Am ieșit din cabinet foarte mulțumită pentru recunoștința fostului meu elev, atât de rar întâlnită astăzi. Mergeam spre casă, ochii îmi lăcrimau, în urechi sunau cuvintele de laudă a pacienților la adresa tânărului nostru doctor. Gândul meu s-a ridicat sus și am zis încetișor cu voce “necunoscute sunt căile tale Doamne”.

Sănătate foarte multă vă doresc, pace în toate și succese mari în viața personală și profesională, domnule doctor Alin Struc.

Nina Revuțchi

PUBLICITATE