Operațiunea ,,Grija” este în plină desfășurare la Soroca

0
75

Angajații Inspectoratului de Poliție Soroca în continuare sunt la datorie pentru a spori nivelul de protecție și siguranță a copiilor în perioada vacanței de vară. Oamenii legii desfășoară activități de prevenire a victimizării în rândurile minorilor, totodată copiii au fost sensibilizaţi referitor la siguranţa în trafic, consecinţele negative ale consumului de droguri, alcool, tutun, violenţa între semeni şi consecinţele comportamentului agresiv, pericolul internautic în cazul navigării excesive prin internet, răspunderea contravenţională şi penală a copiilor. În acest context poliția vine cu un șir de recomandări de evitare a situaţiilor de risc:

Nu vă lăsaţi atraşi de propunerile, aparent încântătoare, ale unor persoane necunoscute sau pe care le cunoaşteţi de puţin timp. Evitaţi să intraţi în discuţie cu străinii, indiferent de motivul pentru care aceştia vă abordează.

Nu oferiţi telefonul mobil unei persoane necunoscute, sub pretextul că îl admiră sau că trebuie să dea un telefon urgent.

Nu vă urcaţi în autoturismele unor persoane necunoscute indiferent de ce vi se oferă.

Fiţi atenţi la lumea virtuală! Nu furnizaţi date personale sau despre familia dumneavoastră.

Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

Pe drum, respectaţi regulile de circulaţie şi nu alergaţi pe trecerile de pietoni! Evitaţi zonele slab iluminate sau mai puţin circulate atunci când vă fixaţi un traseu pentru şcoală şi nu întârziaţi pe drum!

Evitaţi utilizarea telefonului mobil pe stradă. E de preferat să nu ascultaţi muzică la căşti atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice, deoarece atenţia voastră este, astfel, mult diminuată! Dacă se apropie de trecerea de pietoni maşinile poliţiei, salvării sau pompierilor, nu  traversați chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

PUBLICITATE