Unde aplică la studii elevii noștri?

0
103

Salutare! A început vacanţa mare. Abiturienţii îşi caută calea potrivită în viaţă, ochind-o pe cea mai oportună pentru sine.

Mulţi dintre ei şi-au ales deja instituţiile unde să îşi continue studiile. mai ales că sunt atâtea posibilităţi. Continuăm discuţia începută anterior – unde mai aplică la studii tinerii moldoveni. Iată ce am aflat.

S-a dus un an şi vor păstra mereu în suflet clopoțelul care întruchipează copilăria, juneţea. Absolvenții Gimnaziului „A.Pînzaru” satul Pîrliţa, raionul Soroca, promoția 2021, privesc cu optimism în viitor. Ei îşi îndreaptă privirile şi gândurile spre ceea ce înseamnă Viaţă, Destin, Lumină.
Administraţia gimnaziului din satul Băhrineşti, Floreşti, îşi pune mari speranţe în viitorul absolvenţilor instituţiei şi are de spus un mesaj tinerilor, profesorilor, părinţilor: „Tradițional, la data de 31 mai, ultimul sunet al clopoțelului vestește încheierea unui an școlar precum și bucuria vacanței.


Acest an, plin de zbucium, încercări și provocări, a oferit cadrelor didactice șansa de a face o schimbare. Această schimbare ne-a făcut să creștem profesional iar elevilor a oferit posibilitatea să devină mai responsabili, mai independenți, cu deprinderi de lucru și învățare sprijinite de tehnologii informaționale.
Dragi absolvenți, odată ce veți susține examenele naționale de absolvire, veți alege o altă instituție pentru a vă continua studiile. Va trebui să dați dovadă de multă sârguință, maturitate, să vă asumați responsabilități și să luați decizii independent. Vă doresc, să susțineți cu brio examenele și să nu încetați să perseverați și să străluciți acolo unde veți merge. Stimați profesori, administrația gimnaziului vă aduce mulțumiri pentru activitatea desfășurată în anul școlar 2020-2021. Să aveți o vară frumoasă, să acumulați suficientă energie, răbdare și înțelepciune pentru provocările care vă așteaptă în noul an de studii 2021-2022. Stimați părinți, apreciem efortul și implicarea activă în formarea și educarea generației în creștere și Vă reamintim că doar ÎMPREUNĂ putem reuși și putem face față provocărilor deloc ușoare care ne așteaptă în viitor.
DUMNEZEU SĂ NE AJUTE ȘI SĂ NE LUMINEZE CALEA DREAPTĂ!”

Gamarța,eleva, clasa a douăsprezecea, liceul PETRU RAREȘ, Soroca:

  • La început am avut planuri sa plec peste hotare, însă totul s-a schimbat în ultim moment. Am avut o anume destinație în minte de mai mulți ani, încă înainte de a intra în liceu, și desigur nu m-am așteptat la o schimbare. Limbile străine mi s-au părut atractive, și în nici un caz nu voiam să aleg altceva. Recent, am primit vizite de la reprezentați a diferitor universități, printre care Academia Militară și Universitatea de Economie și Business, pentru a ne da niște idei celor care încă erau indeciși. Nu eram printre ei, însă academia militară mi-a rămas în minte ceva timp. Mi s-a părut ceva interesant. Chiar dacă nu am luat în serios această decizie, cu cât mai mult vorbeam de ea, cu cât mai serioasa devenea, și aparent sunt sigură de asta. Sunt o persoană foarte indecisă în general, și am nevoie de mult timp să fac o schimbare. Limbile străine ar fi trebuit să le fac în România. Ideea de a pleca peste hotare era minunată, să vad alte locuri și să schimb anturajul. Dar de vreme ce sunt sigura că plec la academie, ramân în țară. Învățământul peste hotare mi se pare o oportunitate minunată de a-ți deschide chiar mai multe oportunități. Adesea studiile de la noi din țară aproape că nu au valoare în alte țari, în cazul în care n-ai vrea să te stabilești aici. Dar desigur că depinde în ce domeniu vrei să activezi mai departe.
    Ceea ce vreau să spun este că nu ar trebui să ne temem de schimare, ar putea chiar să fi fie cea mai bună decizie.

Elena Spinei

PUBLICITATE