Denis Tachii – Cetățean de Onoare la Baștină

0
188

În cadrul festivității dedicate hramului orașului Dondușeni, la 22 mai 2021, a avut loc Conferirea Titlului „Cetățean de Onoare al orașului Dondușeni” domnului Tachii Denis  – lider al naționalei de sambo. Titlul a fost acordat prin Decizia Consiliului orășenesc Dondușeni nr. 6/5 din 23 august 2019.  În adresarea sa, cu ocazia decernării, Denis Tachii a rostit:

„Felicit locuitorii acestui minunat oraș și le doresc multă sănătate, realizări frumoase pentru prosperarea orașului natal și al Republicii Moldova. Vin cu cele mai sincere mulțumiri conducerii, Primăria Orașului Dondușeni, pentru aprecierea și menționarea cu acest titlu înalt, cu care mă mândresc foarte mult și vreau să le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la performanța și rezultatele obținute pe tot parcursul carierii mele.”

Denis Tachii s-a născut la data de 4 aprilie 1992, în or. Dondușeni Republica Moldova. A făcut studii la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport și la Universitatea Transfrontalieră din Galați, Romania.

 În prezent activează în calitate de antrenor sportiv superior, în Batalionul cu destinație speciala „Scorpion” – subunitate de elită a Inspectoratului General de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne. Contribuie personal în formarea sportivilor, ofițerilor și efectivului de trupă de înaltă calificare, educarea tinerei generații, dezvoltarea culturii fizice și sportului în R. Moldova. Deține performanțe în domeniul sportului marcate cu medalii mondiale, europene și naționale: Medaliat cu bronz la Sambo la a doua ediție a Jocurilor Europene din Minsk, Bielorusia 2019, Medaliat cu argint la Sambo la Cupa Mondială, ediția 2019 or. Moscova, Rusia, Medaliat cu Bronz la Sambo la Cupa Mondială absolută or. Soci, Rusia, Multiplul campion național la lupta Sambo!

Denis Tachii este Maestru Internațional al Sportului al RM, decorat cu Insigna Pentru Merite de gr. I și II al Departamentului Trupelor de carabinieri și numeroase Diplome de Onoare. Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova, pentru merite în domeniul culturii fizice și sportului, locotenentul Denis Tachii a fost decorat cu Medalia „Meritul Civic”.

Cetățean de onoare este un titlu onorific conferit personalităților care au valoare, competență, moralitate recunoscute de către comunitatea locală și au avut o contribuție deosebită la creșterea prestigiului localității sau al țării pe plan național și internațional. Prin activitatea sa profesională de performanță, Denis Tachii promovează imaginea orașului Dondușeni în Republica Moldova și peste hotarele ei, și reprezintă un exemplu demn de urmat de noile generații.

Ludmila TALMAZAN

PUBLICITATE