Consulul General al României la Bălți, aflat în vizită la Soroca

0
78

Astăzi, Preşedintele Raionului Soroca Veaceslav Rusnac, i-a avut ca oaspeți pe Consulul General al României la Bălți, Petrișor Dumitrescu și Președintele Executiv a Asociației Investițiilor din România, Dan Nuțu, aflați într-o deplasare de serviciu. Agenda Consulului General al României la Bălți a demarat cu o discuţie între Preşedintele raionului şi primarul municipiului Soroca.

Principalele subiecte abordate în cadrul întrunirii au vizat construcția podului peste râul Nistru s. Cosăuți – or. Iampol reg. Vinița (Ucrcaina); construcția stației de epurare a municipiului Soroca; analizarea oportunităților etapei a doua de restaurare a Cetății Soroca, cât și atragerea noilor investiții interne și externe, care va spori crearea sectoarelor competitive în sectorul industrial și va permite introducerea numeroaselor tehnologii inovatoare care vor deveni disponibile datorită stabilirii legăturilor strânse de colaborare între agenții economici.

În cadrul întrunirii, dl Veaceslav Rusnac a menționat, că eforturile ulterioare ale autorității publice centrale și locale vor viza dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, asigurând un mediu atractiv pentru investiții și crearea de noi locuri de muncă, îmbunătățirea condițiilor de desfășurare a afacerilor în raionul Soroca.

PUBLICITATE