Alexa Pîslari – Miss Florești 2021

0
499

Am reușit! Victoria e a noastră, a satului Zăluceni!” –  Alexa Pîslari este câștigătoarea concursului tradiţional pentru tineret „Miss Raionul Floreşti 2021”!

Tânăra de 16 ani, locuitoare a satului Zăluceni din raionul Florești, în prezent este elevă la Liceul Teoretic ,,Miron Costin” din Iași, România. Nu știe exact de ce tocmai ea a câștigat acest titlu, dar crede că ambiția și munca de echipă a jucat un rol esențial.

– „Niciodată nu m-am considerat mai bună sau mai superioară decât altcineva, spune Alexa. Toate cele 21 de participante au fost minunate în felul lor. Toți oamenii își pot depăși condiția și pot dobândi succesul, dacă sunt pasionați și implicați cu străduință. Eu doar m-am dedicat în totalmente acestui concurs și astfel am reușit să dobândesc succesul.”

Sportul, muzica, dansul, poezia sunt ocupațiile sale preferate. De fapt, îi place tot ce ține de artă. Dintre toate, prevalează muzica. Cântă chiar și în momentele cele mai dificile. În sport, preferă activitățile de echipă, de aceea a ales voleiul. În calitate de membră a echipei de volei feminin din Zăluceni a participat la multe competiții în diferite localități din țară aducând trofee pentru sat.

– „Încerc mereu să experimentez, să încerc lucruri noi, astfel reușesc să descopăr frumosul, să-mi dezvolt capacitățile și să mă conving că și imposibilul poate deveni posibil.”

Alexa este vice-președintă a Consiliului Local al Tinerilor din Zăluceni, cu suportul căruia și în parteneriat cu Biblioteca Publică, a participat la concursul tradițional pentru tineret ,,Miss-Mister Raionul Floreşti 2021”. Demonstrând competențe vocale, frumusețe, inteligență şi prezentând cu măiestrie locurile pitorești ale satului de unde vine, a cucerit inimile juraților.

„Despre concurs am aflat de la bibliotecara din sat, Rodica Prisacari, povestește Alexa. Dumneaei m-a provocat să particip, iar eu, fără să mă gândesc prea mult, am acceptat. Nu eram axată pe victorie, pentru mine conta mai mult noua experiență. Acest concurs m-a convins că am în preajmă oameni frumoși la suflet și chip, care mi-au sărit în ajutor. Sincere mulțumiri întregii echipe pentru susținere și Direcției Cultură, Turism, Tineret şi Sport pentru apreciere şi organizare a acestui minunat concurs! Recunoștință aparte părinților mei!”

Fiind o fire ambițioasă și curajoasă, Alexa a participat la numeroase concursuri. La toate a reușit să se facă remarcată. Cel mai recent – locul II la concursul ,,Mama mea – icoană sfântă” organizat de Teatru Dramatic ,,Prometeu” din Soroca.

Pentru titlul de ,,Miss-Mister Raionul Floreşti 2021” au concurat, în format on-line, cei mai ambiţioşi, inteligenţi şi frumoşi 21 de tineri din raion, care şi-au demonstrat abilitățile în cadrul a patru probe. La final, toţi participanții au primit premii băneşti și diplome de apreciere.

Ludmila TALMAZAN

PUBLICITATE