Îndrăgostiți „on-line”

0
2491

Dragostea are căi nebănuite, spun oamenii. În timp ce învățământul, cultura și alte domenii au trecut pe „on-line”, în această pandemie care ne ține îndepărtați.., tot pe internet s-a înfiripat și povestea de iubire dintre Mihai și Magdalena.

„M-a cucerit printr-o melodie.”, spune dânsul. A pornit totul de la un cântec pe care ea l-a înregistrat și la postat pe rețelele de socializare. El a auzit-o și a simțit acel imbold de a o cunoaște. Interesele au coincis și s-au căsătorit vara trecută.

Să-i tot privești cât sunt de frumoși și blajini. Au vocile calme și pline de bunătate. Sătenii i-au primit călduros. Mihai și Magdalena Brăileanu sunt cei mai noi locuitori ai satului Rădulenii Vechi din raionul Florești.

Ca rândunele care-și fac cuiburile pe la streșini în primăvară, muncesc și ei la căsuța lor din sat, pe care au achiziționat-o în rate. Deocamdată locuiesc în „storojka” de la biserică, dar viața lor de familie abia a început. Le place să cânte împreună, își planifică realizări de viitor și numaidecât mulți copilași. „M-am adaptat repede, povestește tânăra preoteasă, pentru că asta a fost voia Domnului și având sprijinul soțului îmi este mai ușor.”

Mihai știe ce înseamnă o familie cu mulți copii, căci are 11 frați și surori. Ambii au crescut în familii de preoți, tatăl lui Mihai, Pavel Brăileanu slujește de ani buni la biserica din Sănătăuca, iar Magdalena este fiica unui preot din Hrușova, Criuleni. Au crescut în spiritul duhovnicesc și pe acestă cale își doresc să meargă de mână toată viața.

Magdalena a făcut canto și a studiat psihopedagogia și învățământul primar la Universitatea de Stat din Moldova, Mihai a studiat patru ani de teologie și concomitent medicina veterinară la Universitatea Agrară.

S-a preoțit la 25 decembrie 2020, de sfântul Ierarh Spiridon și este în prezent preot paroh al bisericii cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae din Rădulenii Vechi.

Când au venit iarna trecută, era atât de frig în biserică, că tremurau bătrânelele. Părintele s-a adresat consilierilor și locuitorilor din sat pentru a instala un sistem de încălzire. „Oamenii de bună credință se implică, gazul este tras și sperăm până la iarna viitoare să încălzim lăcașul ca să ne bucurăm în pace de Sfânta Liturghie”.

„Preoția este o chemare, povestește părintele. Când eram întrebat: Ce profesie ai vrea să îmbrățișezi? Răspundeam că „eu de profesie vreau să fiu preot”. Tăticu nouă ne replica: Nu, asta nu e profesie, este o chemare. Nu este un serviciu, este o activitate divină, o slujbă lui Dumnezeu.”

Iubirea este cel mai frumos sentiment pe care divinitatea l-a înzestrat pe om, căci Însuși Dumnezeu este iubire, ne învață sfânta scriptură, iar cele mai trainice cuiburi se zidesc zi de zi cu răbdare și dragoste reciprocă.

Autoare: Ludmila TALMAZAN

PUBLICITATE