Să creăm condiții pentru copii

0
105

Fiecare unitate de învățământ are obligația de a adopta și implementa normele impuse în contextul pandemiei. Deși, lavoare există în toate instituțiile, sunt școli care nu au posibilitatea să adapteze aceste cerințe, în grupurile sanitare, iar copiii merg în continuare la veceele din curte.

De obicei, școlile care nu au veceu în interiorul clădirii, dispun de toalete cu hazna, situate departe de clădirea școlii, care sunt în condiții proaste, fără cabine sau separatoare pentru intimitate, fără energie electrică sau încălzire în timpul iernii, fără facilități de spălare a mâinilor, slab întreținute și rareori curățate.

Proiectul “Igiena contează – școala progresează!” este destinat școlilor din zonele rurale, care au fost identificate în urma unui proces competitiv transparent iar numărul acestora va depinde de bugetul total al proiectului. Renovarea/construcția toaletelor în școli se va face conform recomandărilor și standardelor OMS pentru apă, sanitație și igienă. La momentul actual avem evaluarea necesităților și selectarea a 30 școli, în baza unor criterii riguroase, și în urma comunicării cu care avem asigurarea unor parteneriate cu instituțiile respective de învățământ, administrațiile publice locale, asociațiile de părinți – care își doresc nespus de mult schimbarea condițiilor spre bine, sunt gata să contribuie și doar au nevoie de un mic imbold și suport.

Rotary E-Club Moldova International, Rotary Club Chisinau Triumph, Rotary Club Soroca, și-au propus să reabiliteze 30 de grupuri sanitare din școlile de pe teritoriul țării. Dacă contribuim prin donații cu suma de 50 mii de euro, Rotary International va dubla această sumă, astfel vom putea crea condiții pentru mai mulți elevi din țara noastră.

Fiecare dintre noi are o școală.  Și acolo alergăm cu gândul când ne-amintim de cei mai frumoși ani. Azi vă îndemnăm să veniți cu o donație pentru a crea condiții actualilor elevi. Ca și ei peste ani să rostească cu mândrie numele instituției de învățământ de unde au pornit în lume.

Împreună putem schimba lucrurile spre bine!

Donează pe caritate.md

https://www.caritate.md/donations/sa-cream-conditii-pentru-copii

Expediați un SMS cu conținutul 723 la:

2910 (abonatii Unite), 1 SMS – 45 MDL

2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL

PUBLICITATE