Sute de litri de alcool transportat ilegal în proximitatea frontierei de nord

0
79

Amendă contravențională riscă un canațional după ce a procurat peste trei sute de litri de lichid incolor cu miros specific de alcool etilic, fără să se asigure de legalitatea acțiunii. Bărbatul a fost oprit în trafic la 3 martie curent, puțin după miezul nopții, în apropierea satului Ocnița.

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord aflați în misiune de serviciu pe sectorul de responsabilitate și în urma valorificării unei informații operative au oprit în trafic un microbuz de model Renault Master. În timpul verificărilor, în compartimentul marfar al mașinii au fost depistate 15 butelii din masă plastică pline cu lichid incolor cu miros specific de alcool etilic, fiecare butelie având un volum de 22 de litri.

Pentru documentare și audiere mijlocul de transport cu încărcătura identificată a fost însoțit la Sectorul Poliției de Frontieră Ocnița. Interogat, conducătorul auto a declarat că a procurat alcoolul pentru consum personal.

În prezent, bărbatul este cercetat conform art. 265 Cod Contravențional al Republicii Moldova. Dacă va fi găsit vinovat va fi sancţionat cu amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale. Polițiștii de frontieră documentează cazul sub toate aspectele legale pentru elucidarea tuturor circumstanțelor și încadrarea juridică a faptei.

PUBLICITATE