Viața-i un strop de rouă

0
73

Meditând asupra vieţii, asupra evenimentelor frumoase ce au avut loc în viaţă, mi-am dat seama că nimic în lumea aceasta nu este mai frumos ca viaţa. Este un dar din partea lui Dumnezeu.

În prima fotografie sunt eu (micuță), pe când aveam un an și șase luni. Părinții mei, Ion și Nadejda Apostol mă iubeau și m-alintau cu de toate. M-am născut în satul Climăuți, raionul Dondușeni și aici trăiesc până în prezent.(foto nr.2) M-am născut la 30 ianuarie 1952.

De mică o admiram pe mama la tot ce făcea. De la mama am deprins o mulțime de lucruri: să nu uit să fiu om, să iert pentru liniștea mea, să ajut pe oricine, să rabd valurile și provocările vieții, pentru că după orice noapte vine și zi, și după orice ploaie apare soarele. Tot mama m-a învățat să gătesc orice fel de mâncare, să cânt, și cât am învățat la școală, am tot cântat la toate serbările; de la mama am deprins să brodez, să cos, să-mpletesc. Am absolvit școala medie eminentă, mi-am continuat studiile la Colegiul de Finanțe din Chișinău. Am lucrat la Farm – Vivat, Dondușeni în calitate de contabil-șef. Acum sunt pensionară, dar nu stau degeaba: cos cu biser icoane, diferite tablouri și scriu poezii, pe care le expediez la „Ziarul Nostru”.
Nina Batrîn,
s. Climăuți, r-ul Dondușeni

PUBLICITATE