Îndemnizaţii mai mari pentru familiile cu copii

0
230

Pentru copiii, născuţi începând cu 1 ianuarie 2021 cuantumul indemnizaţiei unice la naşterea copilului se majorează cu 1160 lei şi va constitui 9459 lei. Mărimea indemnizaţiei lunare pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de 2 ani (pentru persoane neasigurate) se majorează cu 100 lei şi va constitui 740 lei.

Cuantumul minim a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului până la împlinirea vârstei de 3 ani (pentru persoane asigurate) se majorează cu 100 lei şi va constitui 740 lei.


În cazul opţiunii până la 2 ani 2 luni a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului, cuantumul lunar a indemnizaţiei pentru perioada de până la împlinirea vârstei de un an a copilului va constitui nu mai puţin de 1480 lei şi pentru perioada din ziua următoare a împlinirii vârstei de 1 an şi până la împlinirea vârstei de 2 ani şi 2 luni cuantumul lunar a indemnizaţiei va constitui nu mai puţin de 740 lei.

Cuantumul indemnizaţiei lunare de suport pentru creşterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau a mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină, persoanelor asigurate şi neasigurate se majorează cu 50 lei şi va constitui 370 lei.

Majorarea cuantumului indemnizaţiilor lunare pentru creşterea/îngrijirea copilului şi indemnizaţiilor lunare de suport pentru creşterea până la vârsta de 3 ani a copiilor gemeni sau mai mulţi copii născuţi dintr-o singură sarcină beneficiarilor de indemnizaţiilor aflate în plată se va efectua, începând cu data de 1 ianuarie 2021, în mod automat.
 Conform legislaţiei în vigoare, indemnizaţiile adresate familiilor cu copii se plătesc pentru luna precedentă. 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.