Unicul junior din zona de nord membru al Selecționatei R. Moldova U-15

0
460

„Nici o zi fără fotbal!” spune Serghei Sașco din satul Țaul, raionul Dondușeni. După 8 selecții, tânărul sportiv, elev la Școala Sportivă Dondușeni, a fost inclus oficial în Selecționata Republicii Moldova U-15, pentru care și-au încercat puterile peste 60 de tineri fotbaliști, dintre cei mai talentați din republică. Astfel a devenit unicul junior din zona de nord, membru al Selecționatei R. Moldova U-15.

A face parte din echipa națională este o mândrie pentru sportivi. Pe parcursul toamnei s-au desfășurat mai multe meciuri între selecționatele regionale, la care au participat jucători născuți în anul 2006, din diferite raioane ale republicii. Întrecerea a fost creată pentru a identifica fotbaliștii talentați din diferite regiuni și de a perfecționa măiestria acestora în vederea completării loturilor naționale de juniori U-15 a Moldovei. Ulterior, au fost selectați 22 de jucători la naționala U-15 în perspectiva pregătirii pentru debutul pe arena internațională.

         În prezent Serghei Sașco participă la divizia B și se pregătește pentru divizia A superioară, pentru a participa la meciurile cu alte țări. Sportivul spune că succesele sale se datorează talentului, dar combinat cu foarte multă muncă. Se ocupă cu sportul de prin clasa I-a, dar fotbalul, în special, îl pasionează de 5 ani. Pe lângă antrenamentele zilnice, Serghei frecventează sala de forță, dar nu uită nici de școală. Este încurajat de antrenorul său, domnul Ion Melnic, de frații și de toată familia sa, care, pe lângă sport, insistă să facă și studii.

La o vârstă plină de visuri și planuri mari pentru viitor, Serghei afirmă încrezător: „Mi-am pus dorința să ajung undeva. Toți spun că în Moldova nu poți merge prea departe, dar am încercat și văd că reușesc. Acum vreau să avem succese la națională. După 4 meciuri, echipa raionului Dondușeni se situează pe locul I în DIVIZIA B – NORD (U-15), la competiții juniori.”

Antrenor cu stagiu de 48 de ani, Ion Melnic spune că împreună cu colegul său, antrenorul Dinu Cordulean, muncesc mai mult din entuziasm. „Chiar dacă nu avem un stadion raional bine dotat, lucrăm pentru plăcerea copiilor. Echipa raională este compusă din 17 membri. Iar cele mai importante criterii de succes sunt disciplina, antrenamentele regulate și succesele încurajatoare”.

         Recent Serghei Sașco a primit invitația de a intra în cel mai bun club de fotbal din Republica Moldova, Sheriff Tiraspol, Campioana Moldovei la fotbal, care se află în top 10 echipe din lume cu cele mai multe trofee câștigate în secolul al XXI-lea!

Ludmila TALMAZAN

PUBLICITATE