La Hăsnăşenii Noi, prin comunicare se reușește totul

0
84
Roman Caraseni, primarul comunei Hăsnăşenii Noi, raionul Drochia

– Una din problemele de care se ciocnesc sătenii mei, era acumularea, dar şi evacuarea deşeurilor menajere. Graţie proiectului „Un tomberon pentru un sat mai curat”, a fost posibil de procurat 70 de tomberoane şi plasate prin gospodăriile sătenilor. Iar în fiecare zi de sâmbătă gunoiul acumulat este evacuat. Acest serviciu este gratuit şi este achitat din finanţarea proiectului. Rămâne problema gunoiştii, deoarece aceasta este una neautorizată. Al doilea proiect de care sunt mândru este amenajarea unui parc ce include mai multe raioane: zona de odihnă, zona de sport şi alta de expoziţie. Prin amenajarea celei din urmă, ne propunem să promovăm producătorii noştri locali, iar aceştia să-şi expună spre vânzare propria producţie.

Un moment important la capitolul realizări îl au sătenii ce fac parte din grupul de acţiune locală „Valea Cuboltei”. Acum două săptămâni s-a reuşit de a mai câştiga un proiect, iar cu peste 155 mii lei se va repara clădirea Oficiului medicului de familie.

Am reuşit în acest an în ambele sate să reparăm drumurile şi să prelungim proiectul privind iluminarea stradală cu o lungime de 3 km. Cel mai important este că avem o comunicare continuă cu sătenii, băştinaşi, consilieri locali, agenţi economici, ceea ce dă şi un rezultat pozitiv.

PUBLICITATE