Ciuperca gigant

0
705

În jur de 20 kg, atât cântăreşte ciuperca gigant găsită de floreşteanul Alexandru Tuceac. Ciuperca imensă a fost culeasă de pe unul din câmpurile satului Vărvăreuca, raionul Floreşti.

  • Ciuperca uriaşă am găsit-o în preajma unor iazuri de pe lângă satul Vărvăreuca. Alături de ea creşteau şi altele mai mici în diametru, iar în greutate cca trei, patru kilograme. Aceasta cântăreşte în jur de 20 kilograme şi cu greu am adus-o la maşină. Încă nu am mâncat-o, o mai păstrăm. În schimb ne-am ospătat din celelalte. Îmi plac ciupercile, dar aşa ceva am găsit în premieră, – spune Alexandru.

Înainte de a fi adusă acasă, aceasta a fost fotografiată, iar pozele au ajuns pe un grup din reţelele de socializare. Iubitorii de ciuperci din mai multe grupe au expus şi alte fotografii cu aşa specie de ciuperci, dar n-au întâlnit una aşa gigantă.
Potrivit enciclopediei Caleatia Gigantea sau denumită în popor „băşica porcului” cresc în grupuri mici sau cercuri vrăjitoreşti câteodată şi solitar, prin pajişti şi păşuni, livezi. Perioada de dezvoltare o are din iunie până în octombrie. Buretele ajunge la o greutate de peste 20 kg şi nu are picior. Atât timp cât este tânără este comestibilă.

PUBLICITATE