O cărțulie şi pe timp de pandemie

0
58

Nadejda Borozan, bibliotecară, filiala pentru copii “Steliana Grama” din oraşul Soroca:

  • Trăim într-o lume în care lucrurile se schimbă deja nu zilnic ci la oră. Una din aceste schimbări a fost apariția noului tip de Coronavirus- Covid-19 ,fapt ce a lăsat o amprentă și pe activitatea bibliotecii.
    Din 1 iunie am reluat activitatea cu noi reguli la care am fost nevoiţi să ne conformăm.
    Pentru utilizatorii bibliotecii pentru copii ,,S. Grama” a fost un mare atu SMB ,,Biblioteca la tine acasă”pe timp de pandemie,asigurându-i cu literatura solicitată şi informarea corectă cu privire la Covid-19.Deoarece vizita la bibliotecă presupune reguli noi de restricţie am decis să asigurăm accesul la cărţi și prin acest serviciu .
    Dat fiind faptul că nu toţi utilizatorii dispun de timp şi posibilitatea de a vizita biblioteca, livram SMB la domiciliu prin respectarea regulilor de igienă și protecție
    Ceea ce ţine de organizarea activităţilor în cadrul SMB ,,Biblioteca la tine acasă” am reuşit să iniţiem discuţii ,dialoguri ,vizite la domiciliu , convorbiri telefonice,schimb de opinii pentru a asigura şi informa corect utilizatorul cu privire la ştirile de oră actuală , importanța lecturii în viața omului,cât şi revenirea la conţinutul literaturii lecturate. Având în vedere că creşte alarmant numărul infectărilor cu Covid-19 ,biblioteca are ca scop continuarea desfăşurării SMB prin distribuirea cărţilor,revistelor,susţinerea dialogurilor şi discuţiilor pentru asigurarea informării şi implicării utilizatorilor în societate pentru a promova lectura și a asigura vizibilitatea acesteia.
PUBLICITATE