Bărbat din Drochia bănuit într-o afacere cu alcool contrafăcut

0
131

Angajații Inspectoratului de Poliție Bălți al IGP, timp de o lună, au urmărit activitatea a două persoane care fabricau, păstrau, transportau și comercializau alcool contrafăcut.

În urma mai multor acțiuni întreprinse de oamenii legii, recent, la intrarea în mun. Bălți au fost stopate pentru verificare 2 mașini, șoferii fiind suspectați că transportă ilegal alcool etilic.

Ca rezultat al cercetărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de doi bărbați de 31 și, respectiv, 34 de ani, unul originar din municipiul Bălți, celălalt din raionul Drochia, care se deplasau cu automobilele personale de marcă ”Skoda Octavia” și ”Dacia Logan”. Cu aceste mașini indivizii transportau ilegal, spre comercializare, 50 de recipiente din plastic cu volumul de 20 litri fiecare, fără etichete, mărci comerciale sau timbru de acciz. În recipiente se afla lichid incolor, cu miros specific de alcool etilic, volumul total fiind de 1000 de litri.

În cadrul investigațiilor s-a stabilit că alcoolul etilic contrafăcut era destinat spre comercializare pe teritoriul municipiului Bălți. Toată producția a fost ridicată, iar poliția cercetează cazul pentru a stabili toate circumstanțele și persoanele implicate în această activitate ilegală care pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă amenzi de până la 4 500 de lei cu confiscarea atât a alcoolului, cât și a autoturismelor cu care era transportat.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției vă recomandă să procurați băuturi alcoolice numai din locuri autorizate, pentru a nu vă pune în pericol sănătatea sau chiar și viața.

PUBLICITATE