Lecturile verii

0
237

Biblioteca a fost, este şi va fi un magic templu al cărţilor, aici găsim eroi din poveşti care ne cheamă să-i cunoaştem citindu-i din cărţi. Deoarece ne aflăm în anotimpul vara în fiecare an biblioteca pentru copii „S. Grama” se implică activ în toate activităţile organizate pe parcursul acestui anotimp frumos, şi de această dată am decis să ne implicăm în programul „Lecturile Verii” – care presupune un şir de evenimente dedicate cărţii şi lecturii.

Dat fiind faptul că s-a creat situaţia cu pandemia virusului Covid-19, la iniţiativa bibliotecarelor Purice Maria şi Borozan Nadejda s-a hotărât crearea unui SMB cu genericul ,,Biblioteca la un click distanţă”, serviciu care are drept scop să scoată în evidenţă Cartea şi Lectura. Prin intermediul acestui serviciu reuşim să atingem scopurile propuse de promovare a lecturii chiar şi de la un click distanță organizând activităţi online programate săptămânal prin apeluri video realizate pe aplicaţiile mobile Messenger şi Viber, acestea includ: Ore de lectură, discuţii la cartea preferată, lecturi în glas, schimb de opinii şi recomandări de lectură. Biblioteca pentru copii „S. Grama” întotdeauna a încercat să ofere utilizatorilor săi posibilităţi care să le asigure accesul la cărţi şi lectură.
Realizând acest serviciu sperăm să punem în inima fiecărui utilizator acea sămânţă care să crească în inimă şi să dea roade bogate,această sămânţă se numeşte – Lectură, iar roadele ei sunt faptele omului şi capacităţile de a le realiza pe viitor.

Nadejda Borozan,
bibliotecara, filiala Biblioteca pentru copii
,,Steliana Grama” din orașul Soroca

PUBLICITATE