Cum se pregătește municipiul Soroca să facă față inundațiilor?

0
312

Pe parcursul zilei de astăzi, voluntari soroceni au ieșit cu lopețile în mâini pe cheiul râului Nistru, pentru a construi diguri de protecție, ca  odată cu ridicarea nivelului apei în râul Nistru, aceasta să nu intre în oraș. Primăria municipiului a oferit mai multe camioane de nisip, pentru construcția digurilor, iar voluntarii au fost concentrați în mare măsură la intrarea în municipiul Soroca, în zona gării auto.

În acest sens, primăria a venit și un un mesaj de mulțumire pentru voluntari:

 • Conducerea municipiului Soroca aduce mulțumiri voluntarilor,
  cetățenilor și tuturor oamenilor de bună- credință, care nu au fost
  indiferenți la pericolul care ne paște, inundația râului Nistru, și au fost receptivi la invitația primarului,dând o mână de ajutor la instalarea sacilor cu nisip. Sorocenii întotdeauna au dat dovadă de unitate și au demonstrat tuturor că ei sunt cei mai buni și atunci când le este bine, și în clipele grele.
  Astăzi, ne-am convins, în repetate rânduri, că Soroca are oameni onești, săritori la nevoie, care-și iubesc orașul. Exemplul acestor voluntari este demn de urmat, deoarece calamitățile naturii nu iartă pe nimeni și nici nucaută la starea materială sau politică a cuiva. Tragedia poate fi preîntâmpinată numai dacă vom fi uniți, vorba proverbului: „Unde-s mulți puterea crește…”. Vă mulțumim, stimați voluntari, pentru ajutorul acordat.
  Cu deosebită considerațiune,
  Lilia Pilipețchi, primarul mun. Soroca
PUBLICITATE