Eminescu comemorat

0
85

Luni, 15 iunie s-au împlinit 131 ani de la moartea poetului nostru național, Mihai Eminescu. În jurul morții lui Eminescu s-au scris multe dar s-au speculat și mai multe. 12 dintre cei mai importanţi medici români rescriu adevărul despre moartea poetului Mihai Eminescu. Este posibil ca inima sa să nu fi rezistat tratamentului cu mercur, afecţiunii bipolare de care suferea şi fumatului.
Despre viața și moartea poetului s-a vorbit în toate bibliotecile din raionul Florești, ne-a informat șefa Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport a Consiliului Raional Floreşti, Ina Litra, care ne-a mai spus că în această perioadă de pandemie majoritatea activităților sunt desfășurate online. Și deoarece suntem în plină pandemie de coronavirus și ziua de 15 iunie a fost consemnată altfel, cu gândul la Eminescu, de drag de Eminescu, colectivul cu titlu model „Alai”, formație de muzică ușoară de la Casa de Cultură Florești a ales să interpreteze pentru toți prietenii de pe rețelele de socializare două piese pe versurile lui Mihai Eminescu. Este vorba de cântecele „Replici” şi „Somnoroase păsărele”.
Și bibliotecile din raioanele Drochia, Dondușeni, Ocnița și Soroca i-au adus un omagiu lui Mihai Eminescu prin expoziții de carte, prin recitaluri de poezie de către angajați și au postat poze și videoclipuri pe Facebook.

Nina Neculce

PUBLICITATE