Polițiștii din Soroca desfășoară acțiuni de prevenire a răspândirii infecției COVID-19

0
1017

Pentru a evalua îndeplinirea măsurilor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică și respectarea acțiunilor anti Covid-19, angajații Inspectoratului de Poliție Soroca, desfășoară acțiuni de prevenire a răspândirii virusului de tip nou. În acest sens în aceste zile au fost verificate mai multe saloane de frumusețe, frizerii, cafenele, baruri, piețele comerciale, privind respectarea normelor sanitaro-igienice pentru reducerea răspândirii infecției COVID-19.

Acțiunile au scopul de a monitoriza respectarea normelor de sănătate publică pe timp de pandemie, dar și atenționarea administratorilor despre regulile care trebuie să le respecte atât angajații cât și vizitatorii.

În cadrul măsurilor întreprinse au fost desfășurate următoarele acțiuni de prevenire:

– informarea cetățenilor privind pericolul de îmbolnăvire cu coronavirusul de tip nou (COVID-19), necesitatea respectării măsurilor de protecție profilactice cu evitarea locurilor unde se atestă aglomerări de persoane ( locuri de agrement, recreere, săli de sport, centre sportive etc.).

– verificarea agenților economici din raionului Soroca, privind respectarea normelor sanitare recomandate de autorități (asigurarea cu dezinfectat și mănuși la intrarea în magazinele alimentare);

– desfășurate activităților de monitorizare (verificare) a persoanelor autoizolați la domiciliu;

– verificarea  unităților de transport pasageri, privind respectarea regulilor antiepidemice;

– activități orientate la identificarea și relevarea persoanelor aflate în străzi, parcuri, subsoluri , case și alte obiective abandonate, cât și cele fără proprietar, în scopul prevenirii cazurilor de vagabondaj, depistării minorilor nesupravegheați ce abandonează domiciliu, cât și întru neadmiterea victimizării acestora.

E de menționat faptul că nerespectarea măsurilor impuse de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică constituie pericol pentru sănătatea publică, iar cei care nu vor respecta aceste reguli vor fi sancționați contravențional sau penal. 

Potrivit polițiștilor astfel de verificări vor continua și în următoarele zile.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.