Permis de conducere rusesc identificat cu semne de falsificare

0
57

În aceste zile polițiștii de frontieră din punctul de trecere Otaci au observat, cu ajutorul tehnicii din dotare, lipsa elementelor de protecție asupra unui permis de conducere. Acesta a fost oferit de către o moldoveancă, pentru autorizarea intrării în Republica Moldova.

La linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model CHERY QQ cu plăcuțele de înmatriculare emise de către autoritatea competentă din Federația Rusă. La volanul mașinii se afla o tânără în vârstă de 27 de ani, care a prezentat actele necesare traversării frontierei de stat.

În timpul controlului, polițistul de frontieră a sesizat indici necaracteristici la permisul de conducere. Motiv pentru care a fost supus examinării cu ajutorul tehnicii din dotare, confirmându-se cele depistate inițial.

Audiată, moldoveanca a comunicat că a perfectat actul, contra sumei de 58 mii de ruble rusești, prin intermediul unui cetățean al Federației Ruse. Acesta a înscris-o la școala auto, însă nu s-a prezentat la ședințele teoretice și practice. Despre neveridicitatea actului, tânăra a menționat că nu este în cunoștință de cauză.

Ca urmare, permisul de conducere a fost ridicat pentru efectuarea expertizei tehnico-juridică. Cercetările continuă pentru a elucida toate circumstanțele, iar femeia riscă amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani, conform prevederilor art.361 Cod Penal al Republicii Moldova.

PUBLICITATE