Babara Igor, șeful Centrul Perinatal: ”Îndemnăm pacienții să vină după ajutor, să nu se sperie de costume de protecție”

0
5758

Începând cu data de 11 mai a fost reactivată, în regim obișnuit, Secția Maternitate a spitalului Raional Soroca. În luna mai au fost deja înregistrate 20 de nașteri, 5 operații cezariene. Toți pacienții care se internează sunt testați, izolați și tratați în saloane separate, până a doua zi, când vine rezultatul testului și, în dependență de rezultat, sunt lăsați mai liberi.

Igor Babara, șeful Centrul Perinatal, auzind de cazuri în care pacientele din raionul Soroca s-ar fi adresat după ajutor medical în raioanele vecine, pentru a evita testările la coronavirus, explică că aceste măsuri sunt luate doar pentru siguranța tuturor: ”Îndemnăm pacienții să vină la noi, să se adreseze după ajutor medical, să nu se sperie de costume de protecție, căci sunt în beneficiul lor. Lucrătorii medicali care au trecut prin boală, la moment sunt testați negativ și sperăm că au obținut imunitate la virus pentru o perioadă de câteva luni, iar echipamentul de protecție și toate măsurile luate sunt în primul rând pentru siguranța pacienților. Îndemnăm lumea să fie precaută în locuri publice, să se păzească, să nu creadă în știrile false, cum că nu ar exista această boală. Vă spunem cu certitudine că trecând prin această experiență, este o boală cu urmări imprevizibile și grave.

Sperăm să trecem peste aceste încercări ca să ajungem în vremuri mai bune când nu va fi obligatorie distanțarea socială, purtarea echipamentului așa cum ne aducem aminte de zilele trecute și înțelegem că era mult mai bine când ne puteam îmbrățișa liber apropiații”. În Secția de Maternitate, la fel ca în tot spitalul, au fost dezinfectate specializat toate spațiile, la care se adaugă măsurile zilnice de prevenire a infectării, iar experiența lucrătorilor medicali, testată pe propriile exemple, este și în acest caz spre beneficiul pacienților, față de care manifestă o atenție responsabilă, pentru un tratament și o naștere în siguranță.

PUBLICITATE