Lucrările de renovare la Liceul ”Petru Rareș”, în plină desfășurare

0
224
Foto: Direcția Învățământ Soroca

Elevii și profesorii Liceului ”Petru Rareș” din Soroca, își vor găsi în toamnă, instituția renovată. Reparația capitală a liceului a început în plină pandemie, iar acum lucrările de pe șantierul de construcții sunt în toi. Lucrările de renovare, realizate în cadrul proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, sprijinit financiar de Banca Mondială. Acțiunea se înscrie în eforturile Ministerului Educației, Culturii și Cercetării de îmbunătățire a condițiilor de învățare în școlile din țară. Procesul de renovare este estimat la 13 milioane 700 mii de lei și este realizat prin intermediul Instituției Publice „Fondul de Investiții Sociale”. Activitățile desfășurate în cadrul procesului de renovare includ reconstrucția din temelie a blocului principal al liceului.

Potrivit directorului liceului, Dionisie  Mitrofan, la moment a fost demontat acoperișul, a fost înlăturată tencuiala din blocul A și au fost scoase ferestrele. O echipă de 50 de muncitori ai companiei de construcții, depun toate eforturile ca să realizeze lucrările conform graficului.

Renovarea instituției prevede schimbarea în totalitate a acoperișului, lucrările în acest sens au demarat deja, două blocuri deja sunt în construcție. Blocul A va fi reparat capital de la temelie pînă la acoperiș. La eetajul trei se lucrează cu electricitatea și tencuiala, iar la etajele unu și doi, muncitorii acum se ocupă  de demolări. Blocurile B, C și D urmează a fi date în exploatare în luna august a acestui an, iar blocul A va fi finisat în luna decembrie. Sperăm, să fie totul bine, ca la 1 septembrie să începem a activa, desigur, în două schimburi pînă în luna decembrie, deoarece din cauza pandemiei s-au prelungit lucrările cu două luni. În schimb vom avea săli și veceuri reparate, mobilier nou, apă caldă, o să avem toate condițiile cerințelor de astăzi, pentru un învățământ de calitate, – a precizat Dionisie  Mitrofan, directorul instituției.

Geplaatst door Direcția Învățământ Soroca op Woensdag 20 mei 2020

Obiectivele cheie în reconstrucția liceului țin de renovarea totală a blocului principal de studii,   schimbarea acoperișurilor la toate blocurile, renovarea utilajului de la punctul termic, termoizolarea blocurilor liceului, parțial vor schimbate articolele din tâmplărie.

 În cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” Instituția Publică Fondul de Investiții Sociale execută lucrări de renovare la 17 școli de circumscripție din Republica Moldova.

PUBLICITATE