Crearea claselor specializate de fotbal la Drochia

0
53

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco a efectuat, recent, o vizită de lucru la Drochia. În cadrul vizitei, liderul FMF a examinat lucrările care se efectuează la stadionul orășenesc, a mers la Școala Sportivă din localitate și a avut mai multe întâlniri cu conducătorii orașului și a raionului.   

Astfel, reprezentanții FMF, Leonid Oleinicenco și Vladislav Cebotari s-au întâlnit cu președintele raionului Drochia, Alexei Vasilean, primarul orașului, Nina Cereteu și președintele ARF Drochia, Vitalii Cuzub. Părțile au discutat despre implementarea Strategiei de dezvoltare a fotbalului moldovenesc, mai cu seamă despre formarea claselor specializate de fotbal în cadrul școlilor din raionul Drochia.  

  • Formarea claselor specializate de fotbal în școli este principalul motiv al întâlnirii de astăzi. Avem mulți copii, avem foarte mulți doritori de a face fotbal, dar noi nu le putem asigura accesul la orele de fotbal, pentru că ele sunt extrem de puține. De aceea avem nevoie să aducem fotbalul în școli oficial, prin formarea acestor clase sportive, în care s-ar înscrie toți doritorii și care ar avea ore de fotbal pentru copiii care iubesc cu adevărat sportul numărul 1 din lume și din țara noastră.  Și aici rolul conducerii raionului și a orașului este extrem de important, chiar decisiv aș spune. Federația a solicitat fiecărei ARF să găsească numitor comun cu președintele de raion, consiliile raionale și cu primarii localităților pentru finanțarea cheltuielilor suplimentare de creare a acestor clase. Este vorba de hrană suplimentară, salarizarea antrenorilor care vor conduce orele suplimentare de fotbal. Nu sunt cheluieli mari, dar sunt foarte importante pentru a stimula copiii să facă sport și să ducă un mod sănătos de viață. Pentru că prin aceste clase noi creăm nu doar viitori fotbaliști. Noi creăm o cultură de practicare a sportului, a modului sănătos de viață în societate, – a declarat Leonid Oleinicenco.
PUBLICITATE