Zece premii în loc de trei, pentru concursul ”De acasă vă citesc cu drag”

0
1989

În perioada 4-15 mai 2020, Direcția Învățământ Soroca, condusă de Angela Mușenco, a organizat concursul online de lectură, pentru toți elevii claselor I – IV din raionul Soroca. Concurenți au fost atât de mulți și buni, încât partenerul concursului, ”Ziarul Nostru”, a decis să decerneze 10 învingători, în loc de 3 nominalizați la început.

          ”Deși la prima vedere, toate cărțile par la fel, cu copertă, pagini și imagini, dar când le deschizi, dincolo de ceea ce sunt hârtia și cerneala, în interiorul lor găsești lumi atât de diferite. Unele cărți sunt ca niște lădițe cu instrumente. Pe care le poți lua pentru a repara lucruri obișnuite, dar și miraculoase, de la poduri și case, până la inimi de oameni. Unele cărți sunt aripi. Unele sunt cărări care fug împreună cu tine. Unele sunt medicamente amare, dar cu putere de vindecare. Unele cărți sunt puzzle-uri, labirinturi, jungle. Unele sunt lungi călătorii și ajuns la sfârșit de carte înțelegi că nu mai ești copil care ai fost la început.

Dacă ai descoperit o carte care te-a fermecat, atunci te invităm la un concurs online.”- așa a început provocarea pe pagina de internet a Direcției Învățământ Soroca. În scurt timp au apărut peste 1900 de comentarii de susținere și sute de filmulețe făcute acasă, cu ajutorul părinților, în care elevii s-au întrecut în lecturi dintre cele mai expresive.

După o analiză riguroasă, dar complicată datorită multitudinii concurenților și a talentelor oratorice puse în concurs, Juriul a desemnat 10 câștigători, după criteriile: pronunție corectă, expresivitate, ritm adecvat.

Cei zece învingători vor beneficia de o excursie din partea Direcției de Învățământ, dar și de alte 10 cadouri oferite de publicația periodică ”Ziarul Nostru” – 10 abonamente la ”ZN”, 4 seturi de cărți scrise de autorii Petre Popa, Elena Țîrdea, Sergiu Botezatu; 3 vouchere a câte 100 de lei la magazinul ”Baby Rosse”, 3 vouchere a câte 100 lei la ”JOHN PIX” și 10 bilete la spectacolele Teatrului ”Veniamin Apostol”! Felicitări tuturor!!!

Totaluri concurs

De acasă vă citesc cu drag”

Nr. Nume, prenume Instituția Clasa  
  Ciob Damian IP LT ”C. Stere” 2  
  Buzdugan Bogdan IP Gimnaziul ”A. Pînzaru”, Pîrlița 1  
  Pînzari Ariadna IP LT ”C. Stere” 4  
  Tincu David IP Gimnaziul Schineni 4  
  Galben Caliopia IP LT ”C. Stere” 3  
  Iasilicovschii Madlena Școala primară Iarova 4  
  Stavița Magdalina IP Gimnaziul ”D. Matcovschi” 2  
  Iazinschi Daria IP LT ”C. Stere” 4  
  Gauga Sofia IP Gimnaziul Cerlina 3  
  Scînteian Valeria IP Gimnaziul ”N. Cornea”, Zastînca 1  

Cei curioși, pot viziona filmulețele accesând link-ul următor: https://www.facebook.com/directiainvatamant.soroca.3/posts/612554249604816

Dragi elevi, profesori, părinți, ”Ziarul Nostru” publică săptămânal două pagini dedicate în exclusivitate tinerilor: ”PARLAMENTUL ELEVILOR” și „ZIARUL NOSTRU” PENTRU PICI, MAME, TAŢI, DAR ŞI BUNICI. Vă oferim tribuna și invitația de a colabora, să ne scrieți și să citiți despre alți tineri, problemele sau succesele lor, talente frumoase sau activități deosebite. Cele mai durabile parteneriate în societate se clădesc prin aport comun. Vă dorim mult succes și vă promitem susținerea noastră!

Ludmila Talmazan

PUBLICITATE