Patru tuneluri de dezinfectare instalate la Soroca

0
695
Foto: SorTV

În municipiul Soroca au fost instalate 4 tuneluri de dezinfectare. Acestea au fost amplasate la intrarea în instituțiile medicale. Trei din ele au fost procurate de către consiliul raional și unul de către primăria municipiului. Autoritățile au decis ca dispozitivele să fie montate la intrarea în unitățile medicale care deservesc pacienți.

Acestea au fost amplasate la intrarea în secțiile internare, boli cronice și boli contagioase a IMSP ”Spitalul Raional Soroca ”A. Prisacari” și Centrul de Sănătare Soroca.
Tunelul dezinfectant este asemănător cu o încăpere și poate ajuta, în doar câteva secunde, la reducerea virusurilor și a bacteriilor de pe încălțăminte, haine și mâini, odată ce o persoană trece prin el.
Aceste echipamente asigură o protecție sporită personalului datorită pulverizării de soluție dezinfectantă, radiațiilor ultraviolete și covorului impregnat cu soluție pe bază de clor.
Ne dorim să fim în continuare un spital sigur pentru pacienți și pentru lucrătorii medicali. Sperăm, că în așa mod vom minimaliza riscul de infecție COVID-19, – a declarat Rusnac Veaceslav, președinte al raionului Soroca.

Foto: SorTV

PUBLICITATE