Ajutăm Bunicii!

0
373

AO ,,Consiliul Raional al Tinerilor din Florești”,  în colaborare cu YK ,,Încredere”, au inițiat campania de caritate ,,Ajutăm Bunicii”, în contextul pandemiei COVID-19 care a învăluit Republica Moldova. Această inițiativă are ca scop ameliorarea situației în care se află vârstnicii la momentul actual și promovarea îndemnului #StațiAcasă, întrucât oamenii în etate sunt cei mai vulnerabili în fața acestui Virus care le-ar putea lua viața. Pe parcursul campaniei, tinerii activiști din YK ,,Încredere” din or.Florești și consilierii AO ,,Consiliul Raional al Tinerilor din Florești” organizează diverse acte de caritate prin intermediul cărora vor aduce un pic de căldură și lumină persoanelor care necesită ajutor și îngrijire din partea noastră! Activitățile organizate sunt posibile datorită oamenilor de bună credință care nu rămân indiferenți și dau o mână de ajutor în asemenea situații precare.

            Una din activitățile organizate în cadrul Campaniei, realizată cu suportul doamnei Adela Platon, Șefă YK ,,Încredere”, farmacistă, este livrarea medicamentelor către persoanele în etate. Procedura este simplă: Vârstnicii ne dau lista de medicamente care necesită achiziționate, aceste medicamente sunt cumpărate de la farmacie, după care tinerii din AO ,,Consiliul Raional al Tinerilor din Floreşti” și YK ,,Încredere” livrează medicamentele către persoanele care le solicită. O altă activitate organizată cu prilejul sărbătorilor pascale și cu aportul considerabil al doamnei Galina Rotarciuc a fost repartizarea a circa 20 coșulețe de Paște pentru 20 de familii cu mulți copii și vârstnici. Acest gest frumos cu siguranță a bucurat bătrânii noștri, care acum au cel mai mult nevoie de noi și de inițiativele frumoase pe care ar trebui să le realizăm cu multă bunătate și dăruire de sine. Activitățile noastre cu siguranță vor urma și sperăm ca prin acestea să motivăm și alte persoane să se implice!
          Dragi cetățeni, tineri ai raionului Floreşti și nu numai, noi vă invităm la fapte bune și la solidarizare, fiindcă doar împreună putem trece peste această perioadă dificilă în care ne aflăm. Fiecare din noi este capabil să ia decizii corecte, iar la momentul actual deciziile corecte sunt cele care nu ne vizează doar pe noi, dar și pe apropiații noștri! Un Paște luminos tuturor!

Dumitru Stoica, director executiv A.O ,,Consiliul Raional al Tinerilor din Floreşti”

PUBLICITATE