În 15 localități ale raionului Soroca au fost confirmare cazuri de coronavirus.

0
7597

La data de 3 aprilie, președintele Comisiei situații excepționale, președintele raionului Soroca, dl. Rusnac Veaceslav a susținut un briefing privind situația pandemiei COVID-19 pe teritoriul raionului.

Din cele 71 cazuri de COVID-19 confirmate la locuitorii raionului Soroca, 48 sunt înregistrate în municipiul Soroca și 23 cazuri în localitățile raionului, după cum urmează:

s. Stoicani, s. Țepilova, s. Vasilcău – câte 3 cazuri;

s. Voloave, s. Rublenița, s. Șolcani – câte 2 cazuri;

s. Egoreni, s. Floriceni, s.Cureșnița-Veche, s. Slobozia-Cremene, s. Rudi, s. Pîrlița, s. Sobari, s. Oclanda – câte un singur caz.

În urma examinării fișelor epidemiologice la moment sunt 19 persoane cu statut de suspecți, 409 persoane cu statut de contactanți, dintre care 14 persoane sunt locuitori ai mun. Soroca.

În total persoane în carantină 385, dintre care 183 din mun. Soroca.

Începând cu 01 aprilie 2020 IMSP ”Spitalul Raional Soroca ”A. Prisacari” are statut de Spital Strategic. În continuare se vor trata persoane infectate cu COVID-19. La moment sunt internate 28 persoane infectate cu COVID-19. Starea de sănătate este satisfăcătoare.

La fel din 01 aprilie 2020 în mun. Soroca a fost instituit regimul de carantină, fiind instituite 7 posturi de restricționare a intrării/ieșirii în/din municipiu, care sunt efectuate de către angajații Inspectoratului de Poliție Soroca, Departamentului de carabinieri și militari ai forțelor armate.

Sursa informației: Consiliul Raional Soroca.

PUBLICITATE