O NOUĂ PREMIERĂ LA DROCHIA: SHOW-CONCURSUL DE CARITATE ”VĂ POFTIM LA UN SEJUR, CU BUNICA CEA MAI COOL”

0
380

O surpriză plăcută pentru toate doamnele și domnișoarele din raionul Drochia, a adunat sute de spectatori în sala de concerte a Casei raionale de cultură. Și nu au fost simpli spectatori, dar echipe de susținători din orașul Drochia, satele Țarigrad, Mîndîc, Sofia, Drochia, Pelinia, Șuri, care venise să susțină participantele la show-concursul de caritate ”Vă poftim la un sejur, cu bunica cea mai cool”.

Evenimentul a fost organizat în premieră de către Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport, cu susținerea Consiliului raional Drochia, în colaborare cu primăriile s.Mîndîc și s.Drochia, cu contribuția sponsorului- redacției ”Ziarul Nostru”, redactor-șef, Natalia Vrâncean.

Participantele show-ului au fost 7 bunicuțe, toate fiind din diverse domenii de activitate, care s-au duelat în cadrul concursului, moderat cu mult har de Petru Ababei, regizorul teatrului muzical -dramatic ”Cupidon”. În componența juriului au fost: președintele raionului Drochia, Alexei Vasilean, vicepreședintele raionului, Iurie Ostavciuc, specialist aparatul președintelui, Iurie Prisacari, primarul interimar al or. Drochia, Vitalie Postovan, directorul LT ”B.P.Hașdeu”, Iurie Melinte, directorul adjunct al școlii de muzică pentru copii Drochia, Vitalie Țurcanu și oaspetele de onoare din România, directorul școlii gimnaziale din Dochia, județul Piatra Neamț, d-na Georgeta Asavinei,.

A fost dificilă munca jurului, deoarece toate bunicuțele participante, și-au demonstrat măiestria neîntrecută și talentul ireproșabil la toate cele 5 probe de concurs: prezentarea, proba artistică, cea mai originală creație hand maide, proba culinară și proba vestimentară.

Sala arhiplină de spectatori a rămas cu nerăbdare în așteptarea rezultatului final,necătând la cele câteva ore în șir, susținând participantele cu ovații și aplauze. Toate bunicuțele s-au învrednicit de nominații speciale, oferite de președintele juriului, Alexei Vasilean.

Titlul de cea mai elegantă bunicuță a fost acordat d-nei Ala Bugai, șef interimar Direcția cultură, Cea mai Grijulie bunicuță – Vera Dascal, primarul s.Drochia; Cea mai Creativă bunicuță – Ludmila Grigor, directorul gimnaziului din s.Mîndîc; Cea mai Tandră bunicuță – Emilia Bobeica, director artistic Casa raională de cultură; Cea mai Inteligentă bunicuță – Silvia Reșetnic, specialist Direcția Educație; Cea mai Gospodină bunicuță – Svetlana Pintea, muzeograf Muzeul raional Drochia; Cea mai Talentată bunicuță – Aurica Roman, neîntrecuta meșteriță de karving.

Titlul de ”Bunica cea mai cool” a fost conferit d-nei Ludmila Grigor din s.Mîndîc, în susținerea căreia au participat în cadrul concursului cu mic și mare, consătenii săi, aducând în scenă frumoase tradiții din satul de baștină și oferind cu generozitate spectatorilor sfânta pâine – câte un hulubaș al păcii.

Sponsorul general al evenimentului – redacția ”Ziarul Nostru”, redactor- șef, Natalia Vrâncean a oferit cadouri de preț fiecărei participante și a asigurat spectatorii, că vor sponsoriza un concurs similar  cu reprezentanții sexului puternic, care va fi organizat în septembrie, curent.

Menirea show-concursului de caritate a fost una nobilă: de a acorda suport financiar ansamblului folcloric ”Busuioc” pentru procurarea costumelor și ajutor, acordat d-nei Maria Cațer din s.Țarigrad, care a rămas fără casă în urma incendiului. Banii, acumulați din vânzarea biletelor, au fost donați persoanelor menționate chiar în scenă, la finele concursului.

Spectatorii au rămas plăcut impresionați de acest spectacol în premieră, care, cu siguranță va avea și continuitate, căci  a fost o prezentare de succes, în care s-au împletit armonios spiritul de competitivitate în promovarea valorilor culturale și legătura între generații.

PUBLICITATE