Prezenți la „GALA UNITEM – 2020”

0
148

Premiera anului la Teatrul ”Veniamin Apostol” din Soroca, spectacolul ”O simfonie pentru 3 – 1” după Aldo Nicolaj, a fost menționată în două nominalizări la premiile – „GALA UNITEM – 2020”.

  • Alexandru Cozub pentru regia spectacolului ”O simfonie pentru 3 – 1” după Aldo Nicolaj, Teatrul ”Veniamin Apostol” din Soroca.
  • Ghenadie Gâlcă pentru rolul ”Bruno” din spectacolul ”O simfonie pentru 3 – 1” după Aldo Nicolaj, Teatrul ”Veniamin Apostol” din Soroca.

Toți cei care încă nu au reușit să vizioneze acest spectacol, îl pot vedea la teatrul din Soroca, pe 25 februarie la ora 17:30. Pentru informații suplimentare este disponibil numărul de telefon 0230 230 09.

GALA PREMIILOR UNITEM constituie cea mai importantă manifestare teatrală profesionistă de rang național, având ca obiectiv principal promovarea şi stimularea creativității producției teatrale în perimetrul culturii naționale, este o sărbătoare anuală a oamenilor de teatru din Republica Moldova, care are caracter competitiv şi se desfășoară în fiecare an în luna martie. Organizatorul Galei este Uniunea Teatrală din Moldova, cu sprijinul Ministerului Culturii, Primăriei Municipiului Chişinău, a altor organizații care susțin dezvoltarea artei teatrale din republică şi contribuie financiar la buna desfășurare a Galei Premiilor UNITEM.

Juriul de Selecție al Galei Premiilor UNITEM 2020 este în următoarea componență:

  1. Nicolae DARIE, actor, Artist al poporului, Președintele juriului
  2. Vitalie ȚAPEȘ,  regizor, dr. profesor universitar, Maestru în artă, membru al juriului
  3. Violeta TIPA, doctor în studiul artelor, şef secție arte audiovizuale, Institutul Patrimoniului Cultural al A.Ș.M., membru al juriului

Scopul acestei manifestări este stimularea creativității, susținerea talentelor, promovarea celor mai bune realizări în arta actorului, regizorului, scenografului, coregrafului.

Foto: Ludmila Talmazan

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.