Mesajul părintelui Mihail Milea, Cetățean de Onoare al raionului Soroca

0
295

Mare este Dumnezeu! Dragi soroceni!
La această măreață zi istorică de 1 decembrie, inima mea este împreună cu dumneavoastră. Împreună cu toți sorocenii, ce simțiți românește și vorbiți în această dulce și frumoasă limbă română, care este Cina cea de Taină a Carpaților noștri. Despre această zi a vorbit însuși Dumnezeu cu aproape trei mii de ani în urmă, când a zis așa: „„Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea!”
Cu adevărat, trebuie să ne bucurăm că suntem în viață, că trăim în pace unii cu alții. Visul nostru de aur, unirea tuturor românilor, este lucrarea lui Dumnezeu. El o face, o are în planul Său ceresc până acum și noi trebuie să trăim în dragoste unii cu alții, să ne rugăm mai mult pentru unire și să facem pași împreună spre acest ideal.
Dragostea nu are frontiere, limba română nu are frontiere, credința ortodoxă nu are frontiere. În fața lui Dumnezeu suntem una –„grăim” aceeași limbă, avem același crez, îl avem împreună pe Ștefan cel Mare și Sfânt, avem aceiași poeți și cronicari, avem același Soare sus pe cer, avem aceleași versuri ale lui Mihai Eminescu și Grigore Vieru.
De aici, din Covasna și Harghita, unde mă aflu acum, unde au rămas câțiva români grămăjoară și unde de 25 de ani marcăm împreună ziua de 1 decembrie, vă transmit tuturor dragostea și respectul meu, recunoștința pe care v-o port în inimă. Vă pomenim în rugăciunile noastre și vă dorim tot binele din lume.
La mulți ani, România! La mulți ani, Basarabia! La mulți ani, Soroca!
La mulți ani, dragi români, oriunde nu v-ați afla! Vă iubim din toată inima.

Părintele doctor profesor, Mihail Milea,
1decembrie, 2019

PUBLICITATE