La Drochia a fost marcată Ziua funcționarului public

0
242

La Drochia, Ziua Funcționarului Public, a fost  sărbătorită  în incinta Centrului de Cultură și Tineret Drochia. Sub acordurile orchestrei de fanfară ”Hasnaș”, care  a interpretat și Imnul de Stat al R. Moldova, a fost marcat începutul festivității solemne. La evenimentul de celebrare au fost prezenți președintele raionului, Ion Dascal, vicepreședintele raionului, Vitalie Josanu, consilieri raionali, specialiști ai administrației publice din raionul Drochia, primari ai unităților administrativ-teritoriale din raionul Drochia.

A fost adresat un mesaj de felicitare din partea președintelui raionului, Ion Dascal, care a subliniat importanța funcționarului public în societate, a mulțumit pentru  profesionalism, dedicație și munca plină de sacrificiu în interesul cetățenilor. Pentru succese remarcabile și contribuție în asigurarea administrației publice, mai mulți funcționari publici au fost decernați cu diplome de apreciere.

Festivitatea de omagiere a funcționarului public a culminat cu un concert, susținut de îndrăgita interpretă Cristina Pânzaru-Bațura și colectivele artistice cu titlul ”model”: orchestra de fanfară ”Hasnaș”, ansamblul de dansuri populare ”Izvoraș”, ansamblul folcloric ”Busuioc”și studioul de dansuri sportive ”Gaudeamus”.

Ziua funcţionarului public  a fost instituită la 23 iunie conform Hotărârii de Guvern din 2012. Această decizie a fost luată în contextul Rezoluţiei din 2002 a Adunării Generale a Naţiunilor Unite privind desemnarea zilei de 23 iunie – Ziua Naţiunilor Unite pentru Serviciul Public, fiind apreciată importanţa şi rolul funcţionarilor publici în societate.

PUBLICITATE