Familie cu vise de smarald

0
1437
Foto: Ludmila Talmazan

O căsnicie se țese din răbdare și iertare, încredere și cinste, altruism, consecvență, curaj și dăruire.

O familie plină de voință și har dumnezeiesc, un exemplu care a reușit să învingă orice obstacol, cu putere și dragoste, este familia construită de Sergiu și Olga Gherghelijiu din Soroca.

La data de 9 mai, familia Gherghelijiu a fost protagonista unei serate de suflet, activitate de profil cu genericul ”Familie cu vise de smarald”, organizată după scenariul Alinei Igorov, absolventă a Colegiului de Arte ”Nicolae Botgros” din Soroca, specialitatea culturologie – examen susținut cu Brio!

Rude, prieteni, colegi și oameni apropiați ai cuplului, au retrăit momente de suflet, prezentate artistic, din amintirile protagoniștilor, începând cu copilăria, anii de studenție, prima întâlnire… până azi, când sunt înconjurați de copii și nepoți, toți împreună formând cea mai durabilă și importantă celulă a societății și zidire a vieții – familia.

Astfel de evenimente ar trebui celebrate mai des, au spus invitații. Exemplele de căsnicii reușite sunt adevărate modele de inspirație pentru tinerii. Prea des auzim despre cazuri nefericite și uităm să punem în valoare lucrurile care cu adevărat merită promovate: dragostea, credința, familia.

Totodată, în cadrul evenimentului, scriitoarea Olga Gherghelijiu a avut parte de o surpriză-cadou venită de peste Prut: o noua plachetă de versuri ale autoarei, cu titlul ”Întreabă-te și tu sau miracolul gândurilor”, îngrijită și ctitorită la Buzău de către preotul prof. dr. Mihail Milea.

Reamintim că anul 2019 este declarat Anul Familiei în R. Moldova.

Ludmila Talmazan

PUBLICITATE