Istoricul Nicolae Bulat, declarat cetăţean de onoare al judeţului Buzău

0
215
Foto: facebook/Petre Emanoil Neagu

Nicolae Bulat, istoricul, scriitorul, ghidul și muzeograful, a primit astăzi titlul de cetăţean de onoare al judeţului Buzău. Tot astăzi, la Consiliul Județean Buzău, Nicolae Bulat a lansat cartea „În căutarea unui mare erou – Generalul Stan Poetaș”.

  • Un titlul meritat cu prisosinţă pentru toate eforturile sale de a promova, ca mare istoric şi scriitor, spiritul românesc de pe ambele maluri ale Prutului. Îi felicit pe toţi cei care au contribuit la realizarea acestei cărţi „În căutarea unui mare erou – Generalul Stan Poetaş” – distinsul istoric şi scriitor Bulat Nicolae şi pe domnul general- maior Gheorghiţă Vlad pentru tot ceea ce fac pentru România şi pentru Republica Moldova, două ţări cu un singur suflet, – a precizat Emanoil Neagu, președinte al CJ Buzău.
    Foto: facebook/Petre Emanoil Neagu

    Foto: facebook/Petre Emanoil Neagu

Merite în declararea lui Nicolae Bulat – cetățean de onoare al jud. Buzău au preotul Mihai Milea și generalul Gheorghiță Vlad, șeful Diviziei II Infanterie Getica. Nicolae Bulat a fost însoțit la Buzău de soție (profesoară de istorie) și de Victor Său, primarul municipiului Soroca.

  • Sunt mândru că trăiesc în același oraș și în același timp cu Nicolae Bulat. Dânsul a avut o contribuție majoră la refacerea și restaurarea Cetății Soroca. Toți vizitatorii cetății întreabă de el, toți vor să asculte din gura lui poveștile despre cetate, – a spus Victor Său, primarul municipiului Soroca.

Sursa text -video: buzoienii.ro

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.