Am cântat, am dansat şi-am câştigat

0
298

Anul trecut la noi la Vertiujeni am organizat un concurs cultural-sportiv, la care au participat 6 echipe din diferite instituţii, inclusiv cea a primăriei. Multe emoţii am avut cu toţii. Rezultatele au depăşit aşteptările. Interesul sporit faţă de o astfel de competiţie a provocat ideea de a ne adresa cu un apel către instituţiile de cultură din satele vecine. Prima a acceptat să-şi măsoare forţele intelectuale şi sportive cu noi echipa din Temeleuţi. Pentru început ne-am oferit să fim gazda competiţiei. Apoi am fost şi în ospeţie la vecini. La Temeleuţi am venit cu sloganul „Nu cu bâte şi cu tobe, dar cu cântece şi vorbe”.

Tema concursului pe cât se părea simplă pe atât s-a dovedit a fi şi complicată. Echipele au reflectat calea omului în viaţă de la naştere până la bătrâneţe. Iar salutul a avut genericul „Dragostea-prioritatea vieţii”.

Am prezentat scenete umoristice, cântece vesele, probe sportive captivante – tragerea otgonului, ridicarea ghirei de 16 kilograme, sărituri cu coarda.

În componenţa echipei noastre au fost lucrători sociali, electricieni, chiar şi şeful de post Alexei Goncearuc, care a avut un mare succes fiind în rol şi de preot ce a oficiat botezul pruncului, dar şi în alte ipostaze. Iar mie mi-au revenit rolurile de copil, de staroste, de moşneag şi plutonier, ce instruia femeile în armată. De fiecare dată sălile căminelor culturale de la Vertiujeni şi Temeleuţi au fost arhipline. Noi am fost susţinuţi masiv de suporteri şi în ambele cazuri am câştigat competiţiile.

Recent la Vertiujeni am organizat şi o serată festivă de totalizare a concursului. Primarul satului nostru Anna Cerchez a înmânat diplome şi premii – pentru Vertiujeni 1800 de lei, pentru Temeleuţi – 1200.

Sperăm ca această competiţie să fie de bun augur şi să adere la concursul iniţiat şi echipe din alte localităţi.

Constantin Ohoţchi, directorul Casei de cultură din satul Vertiujeni, raionul Floreşti

PUBLICITATE