Peste 17 milioane de lei pentru modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în raionul Dondușeni

0
93

Proiectul „Modernizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Dondușeni și satele Dondușeni, Corbu, Țaul, Climăuți, Târnova (etapa I)” este la etapa care precede lansarea procedurilor de achiziții publice privind executarea lucrărilor de construcție-montaj a sistemului de apeduct și contractarea serviciilor de supraveghere tehnică a lucrărilor. Aceste și alte aspecte tehnice au fost analizate în cadrul unei ședințe în incinta ADR Nord.

La întrunirea cu specialiștii ADR Nord au participat reprezentanți ai autorităților locale din orașul Dondușeni și satul Climăuți. În cadrul discuțiilor, părțile implicate în procesul de implementare a proiectului au discutat despre necesitatea efectuării unui șir de ajustări în documentația tehnică a proiectului. În context, șeful Secției managementul proiectelor în cadrul ADR Nord, Constantin Bândiu, a subliniat că în acest proces este necesară implicarea plenară a tuturor părților. Potrivit șefului SMP, ajustarea în termeni rezonabili a documentației tehnice va permite ulterior lansarea și desfășurarea procedurilor de achiziții publice.

Valoarea proiectului de AAC din Dondușeni este de circa 17,60 milioane de lei, solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a 5 milioane de lei pentru lucrările ce urmează să fie executate până la sfârșitul anului 2019.

 

PUBLICITATE