Și în acest an Ziua Națională a Culturii a fost marcată la Dondușeni cu gândul la Eminescu, care definește valorile esențiale ale culturii naționale. A fost un bun prilej de a aduce un omagiu tuturor celora ce muncesc în acest domeniu, păstrează și valorifică potențialul cultural al poporului nostru.
La eveniment au fost prezenți managerii și angajații instituțiilor de cultură, bibliotecilor, structurilor și subdiviziunilor Consiliului Raional, serviciilor desconcentrate și descentralizate, profesori, elevi și conducerea de vârf a raionului.
În cuvântul de salut, vicepreședintele raionului, Valeriu Casapu, a adus mulțumiri tuturor oamenilor din domeniul culturii pentru programele artistice variate, evenimentele culturale deosebite, care ne fac viața mai frumoasă.
Scena a aparținut colectivelor artistice de la Casa Raională de Cultură și din satele și comunele raionului. Multă energie și voie bună au adus spectatorilor Colectivul de dans modern „Ritm” (conducător artistic Alexandru Bacșcis), ansamblul de dans „Struguraș” (coregraf Andrei Cocitov), interpreta și dirijoarea Corului „Treimea”, Viorica Cojocaru, precum şi Ștefănel Albu, laureat al mai multor festivaluri de nivel local, național, internațional, deținător al titlului onorific „Omul Anului”.
Un moment special a oferit publicului, directorul Casei de cultură din Horodiște, Eva Pumnea, recitând poezia lui Mihai Eminescu „Pe lângă plopii fără soț”.
Mai mulți angajați, colective artistice, meșteri populari s-au învrednicit de Diplome de Merit din partea Consiliului Raional. Printre ei se numără ansamblul folcloric „Cimbrișor” din Sudarca,ansamblul folcloric „Vatra” din Crișcăuți, ansamblul de dans popular „Spicușor”, Palatul de Cultură Țaul, ansamblul de dans popular „Struguraș”, noua formație artistică „Веселые девчатa” de la Casa Orășenească de Cultură.
Cel mai activ meșter popular a fost recunoscută Raisa Lungu din Crișcăuți, a cărui covor moldovenesc și bucatele tradiționale moldovenești au înfrumusețat o mare parte din activitățile culturale desfășurate în întreaga țară. Iar Diploma pentru Cel mai activ Manager al Anului i-a revenit directorului Casei de Cultură din Sudarca, Garin Vladiuc. S-au mai învrednicit de Diplome: șefa serviciului relații cu publicul, formator al centrului raional de formare profesională din cadrul bibliotecii publice „Ion Druță”, Zinaida Loghin; directoarea Casei de Cultură Cernoleuca, Ana Mazureac; primarul satului Țaul, Andronii Mitrica; primarul satului Sudarca, Anatolie Lisnic; primarul satului Plop, Aureliu Guțanu. Prin acest program s-a mai înscris o pagină frumoasă în viața culturală a raionului.