Patru mașini noi au intrat în dotarea Inspectoratului de Poliție Soroca

0
636

Astăzi, 17 ianuarie, a avut loc  primirea oficială a 4 de automobile, 2 de model „Dacia Duster” destinate îmbunătățirii capacității poliției de reacționare la apelurile de urgență ale cetățenilor, una de model „Ford Tranzit” pentru transportarea persoanelor care se află în custodia Poliției și un automobil destinat pentru laborator criminalistic.

În cadrul evenimentului au participat autoritățile publice locale, șeful IP Soroca Dumitru Batog și angajații inspectoratului.

Atît autoritățile cânt și  șeful instituției, au specificat efortul de îmbunătățire a mobilității poliției, care contribuie la îmbunătăţirea modului în care poliţiştii răspund la solicitările cetăţenilor, precum şi creşterea gradului de siguranţă pe care poliţiştii o au la intervenţii.

Totodată, astăzi unitățile de transport au fost și sfințite.

Automobilele au fost  achiziționate în cadrul Suportului Bugetar pentru Reforma Poliției conform Acordului de finanțare, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova precum și implementarea Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, și vin să suplinească deficitul de autospeciale existent la nivelul structurilor teritoriale ale Poliției.

Atutomobilele Dacia Duster sunt echipate cu sisteme moderne de monitorizare (GPS) și comunicare (stații TETRA), iar Ford-ul cu sisteme moderne de climatizare, iluminare, monitorizare video, precum și de siguranță a persoanelor în timpul transportării.

Obiectivul principal al Strategiei de dezvoltare a Poliției este modernizarea, raționalizarea și dezvoltarea Poliției pentru a oferi cetățenilor servicii de calitate și a consolida încrederea societății în forțele Poliției, în conformitate cu cele mai bune practici internaționale și europene.

PUBLICITATE