Alla Pilipeţcaia: „ M-am deprins să realizez cele promise ”

0
1931

Fişier biografic:

S-a născut în or. Soroca. A absolvit Universitatea agrară din Kirovograd, Ucraina, specialitatea inginer-tehnolog.

Se ocupă cu antreprenoriatul în sfera comerţului din 2000. Peste 5 ani a început a lucra la întreprinderea de producere a mezelurilor «Debut-Sor», fondată de tatăl său. În 2013 a devenit director general al întreprinderii.

Căsătorită. Soţul, Veaceslav Rusnac, e şeful Inspectoratului de Poliţie Soroca.

Doi copii: fiul Filip, activează programist în Chişinău. Fiica Polina învaţă în liceul «C. Stere».

Hobbi – sportul, lucrări agricole. Îi place să se ocupe cu creşterea păsărilor exotice.

Alegerile în Parlamentul Republicii Moldova sunt programate pentru februarie 2019 . Acestea vor trece pe sistema mixtă de alegeri. Organizaţia teritorială a Partidului Socialiştilor din Republica Moldova şi-a nominalizat candidatura – consilierul Consiliului local, directorul firmei „Debut-Sor” Ala Pilipeţchi. Conducerea PSRM a susţinut această decizie.

Am contactat-o pe dna Ala şi i-am adresat întrebarea: „Ce a determinat-o să accepte un astfel de pas responsabil?”

– Înainte de toate aş dori să clarific următoarele – mulți oameni mă cunosc drept Aliona, așa m-au botezat şi numeau părinții. În documente sunt Ala, respectiv, mă voi înregistra candidat în deputat cu prenumele Ala. Deci, să ştiţi, că sunt eu, aceeaşi persoană.

La întrebarea de ce am fost de acord să candidez ca deputat în Parlament vreau să menţionez că sunt obişnuită să realizez cele promise. Înainte de alegerile locale, am spus că voi apăra interesele oamenilor simpli. Pentru mine acestea nu sunt sloganuri electorale sau promisiuni politice deşarte. Acesta este cel mai important pas din viaţa mea.

– Dar în politică nu sunteţi de mult timp?

– Da. Aveţi dreptate – doar de 3 ani. Pentru un politician, termenul poate ar fi mic, dar există „politicieni profesionişti” foarte departe de nevoile şi aspiraţiile oamenilor. Activitatea publică de a ajuta şi susţine oamenii a fost întotdeauna importantă şi prioritară pentru mine. Fac acest lucru de peste zece ani: ajutor pentru veterani, invalizi, persoanele cu dizabilităţi, copii, sportivi-totul vine de la suflet, din inimă şi, probabil, de la educaţie. Tatăl meu m-a învăţat să ajut oamenii şi să fiu aproape de ei. Şi dacă politicianul este cel căruia îi pasă şi care îi ajută pe oameni, atunci eu sunt deja un politician cu experienţă. Iar munca în Parlament oferă mai multe oportunități pentru a continua afacerile începute la nivel local.

– Ce aţi realizat DVS personal, dar şi fracţiunea în Consiliul orăşenesc?

– Repet. Dacă am promis alegătorilor că le vom proteja interesele în Consiliul oraşului, o facem. Şi oamenii au avut încredere în noi. De exemplu, distribuirea raţională a banilor din buget – repararea străzilor şi amenajarea teritoriului, deoarece oraşul ar trebui să fie atractiv pentru turişti, dar mai întâi de toate ar trebui să fie confortabil pentru orăşenii. Copiii noştri din instituţiile educaţionale preşcolare ar trebui să fie bine şi calitativ hrăniţi, să fie crescuţi în condiţii normale. Părinții lor ar trebui să aibă locuri de muncă, salarii decente și încredere în viitor. Persoanele în etate, bunicii noştri, ar trebui să aibă pensii suficiente nu numai pentru a plăti pentru servicii, dar să le ajungă pentru o viaţă decentă. Multe familii nevoiaşe au nevoie de sprijin, uneori vorba este de viaţă şi moarte. În calitate de consilier orăşenesc, încerc să rezolv aceste probleme în cel mai posibil mod. În multe domenii, avem susţinere din partea consilierilor delegaţi de alte partide.

– Credeţi că aţi putea câştiga încrederea alegătorilor sub drapelul PSRM?

– Am întâlnit o mulţime de oameni din sate în care mai înainte nu aş fi mers nici o dată. Vreau să ştiu cu ce respiră oamenii, să aflu problemele lor. Majoritatea vor să trăiască într-o ţară suverană şi liberă. Vor să-şi păstreze cultura, obiceiurile şi limba. Moldovenii, ca şi strămoşii lor, vor să meargă la biserică şi să se mărturisească în credinţă ortodoxă. Toate acestea ar putea fi realizate de Partidul Socialiştilor. În rândurile Partidului Socialiştilor sunt adevăraţi patrioţi ai ţării. Deci, suntem pe acelaşi drum cu toţii!

Eu nu susţin împărţirea cetăţenilor pe afiliere de partid, naţionalitate, statut social, etc. Eu sunt gata să ascult şi să înţeleg orice persoană, dacă ea apără interesele ţării sale, fie că este vorba de un mecanizator, brutar sau ministru.

– Nu sunteţi încă un politician „trecut prin toate”, credeţi că electoratul Vă va urma?

– Pentru mine cuvântul electorat înseamnă oameni vii, cu speranţele şi problemele lor. Şi dacă au încredere în mine, voi încerca să fac tot ce e posibilul pentru ca să nu-i dezamăgeasc. La urma urmei, un membru al Parlamentului nu zboară spre lună, întregul mandat el trebuie să fie aproape de cei care l-au ales. responsabilitatea este mare, dar şi cerinţele nu sunt mici. Sunt obişnuită să dovedesc, că nu voi dezonora familia mea şi memoria părinţilor mei – Pilipeţchi Filip Trofim şi mama Pilipeţchi Olga Zahar.

– Cum a primit decizia DVS familia?

– Am în spate o familie bună şi de încredere. Ea m-a sprijinit nu numai din punct de vedere moral, dar şi fizic. Soţul, fiul şi fiicele au trebuit să ia asupra sa o parte din treburile casnice pentru a mă ajuta. Eu chiar nu am suficient timp, dar, uneori, încerc să îi delectez cu ceva gustos. La urma urmei, nimeni nu a anulat statutul de soţie şi mamă.

– Capacitatea excelentă de a găti vine de la mama. Perseverenţa, dăruirea – de la tată, dar ce V-a învăţat viaţa?

– О, viaţa multe ne învaţă! Principalul este să preţuim această viaţă şi să mulţumim pentru toate!

Publicitate politică

PUBLICITATE